Xerrada informativa sobre el voluntariat per la llengua a l’Aula de Llengua de Tàrrega

Voluntariat per la llengua, Cursos de català

El dia 25 de maig la responsable del programa del VxL al CNL de Lleida, Judit Zapater, va visitar l'Aula de Llengua de Tàrrega i va oferir una xerrada informativa sobre aquesta activitat al grup d'alumnes de Bàsic 2

Des de l'inici del programa l'any 2003 -impulsat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i gestionat als diferents territoris pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL)- ja s'han format més de 150.000 parelles lingüístiques arreu de Catalunya.

Durant un mínim de 10 sessions d'una hora cadascuna, els aprenents de català practiquen amb una persona voluntària i, a més a més, hi ha un riquíssim intercanvi cultural. És un programa flexible (l'horari de la pràctica l'estableixen entre els dos), còmode i obert. A més a més, formar part d'una parella lingüística va més enllà de la conversa, ja que ofereix tota mena d'activitats culturals i socials en català. També té un munt d'avantatges; per exemple, els participants disposen d'un carnet que permet obtenir descomptes i avantatges en alguns serveis i establiments. 

Vols compartir aquesta notícia?