'La plaça de les llengües' a la Televisió de L'H: el caixmiri

Difusió

Dimecres, dia 7 de maig, es va estrenar el onzè episodi de La plaça de les llengües a la Televisió de L'H. Es tracta d'una secció inclosa dins del programa Aula L'H.

Dimecres, dia 7 de maig, es va estrenar l’onzè episodi de La plaça de les llengües a la Televisió de L'H. Es tracta d'una secció inclosa dins del programa Aula L'H. Aquest espai televisiu ens permet ensenyar la diversitat lingüística de la ciutat a través dels testimonis d'alumnes del CNL de l'Hospitalet. A la ciutat s'hi parlen més de 150 llengües i cada programa en tractarà una de concreta. S'oferiran dades sociolingüístiques de cada llengua i també podrem escoltar el testimoni d'un veí de la ciutat parlant de la llengua tractada. Aquest darrer episodi va estar dedicat al caixmiri.

El Caixmiri és la llengua autòctona del Caixmir, un terrori muntanyós que s'estén entre els països del Paquistán, l'Índia i la Xina; i es parla principalment a l'estat de Jammu i la Vall del Caixmir, que pertany a l'Índia. Té uns 7 milions de parlants i pertany a la branca indoària de la família indoeuropea, que engloba moltes llengües del nord del subcontinent indi. L'any 2020, el caixmiri va ser declarat llengua oficial del territori de Jammu i Caixmir, juntament amb la resta de llengües oficials del país, que són l'urdú, l'hindi i l'anglès.

La plaça de les llengües és una col·laboració entre el CNL de l'Hospitalet i Mitjans de comunicació de l'Hospitalet que ha comptat, també, amb l'ajuda del GELA (Grup d'Estudi de Llengües Amenaçades) i el GLiDI (Grup de Lingüistes per la Diversitat). El programa ja el podeu veure al web de la Televisió de L'H.

Vols compartir aquesta notícia?