Visita guiada a Girona

Cursos de català

El 24 i 25 d'octubre alumnes de nivells Bàsic 1 i Bàsic 2 dels cursos de català de Girona van gaudir d'una  visita guiada al Barri Vell de la ciutat.

Un moment de la visita

Descobrir i interpretar el patrimoni de la ciutat, situar-hi els principals serveis administratius i culturals i tenir una visió general de la seva història urbana i arquitectònica és l'objectiu de les visites guiades adreçades als alumnes dels cursos de català de nivell Bàsic 1 i Bàsic 2, que van tenir lloc els dies 24 i 25 d'octubre. Les visites s'havien preparat a l’aula, prèviament a la sortida, de manera que durant el recorregut els participants van poder fer preguntes per practicar el català.

Les explicacions van anar a càrrec de guies de l'Associació Guies de Girona, que van adaptar el llenguatge a l'alumnat. Durant la visita es van recórrer alguns dels principals escenaris del Barri Vell. El punt de sortida es va establir a la casa de Cultura i va continuat per davant de l'antic hospital de Santa Caterina, la plaça de Pompeu Fabra, la plaça de Catalunya, el pont de Pedra, el pont de les Peixateries Velles, la Rambla, la plaça del Vi, l'Ajuntament, el carrer dels Ciutadans, el Call, la Catedral, la torre de Carlemany, la muralla, els Banys Àrabs, Sant Pere de Galligants, l'església de Sant Feliu i, tancant l'itinerari, la plaça de la Independència.

Alguns dels alumnes era el primer cop que visitaven el Barri Vell. Aquesta actuació forma part del projecte del Departament de Cultura per fomentar l'ús del català fora dels espais habituals d'aprenentatge i per afavorir el coneixement del territori.

Vols compartir aquesta notícia?