Setanta parelles lingüístiques donen el tret de sortida a una nova edició del VxL a Girona

Voluntariat per la llengua

Ahir es va presentar una nova edició del Voluntariat per la llengua a la ciutat de Girona. Voluntaris i aprenents es van reunir a la Casa de Cultura per conèixer la seva parella lingüística

Aprenents que estudien català i volen millorar la fluïdesa es trobaran amb persones voluntàries que dediquen una hora a la setmana del seu temps lliure a conversar en català. Aquesta nova edició comença amb 70 parelles lingüístiques, que s'aniran incrementant a mesura que avanci el curs, ja que es van fent parelles durant tot l'any. Els participants es van mostrar molt contents de poder fer les trobades i gaudir d'estones de conversa. A més, aquest curs es recuperaran les activitats, que havien quedat aturades per la pandèmia.

Després d’una explicació sobre el funcionament del programa, els assistents van poder escoltar alguns testimonis de voluntaris ia prenents que participen en la modalitat virtual del VxL. Després se’ls va lliurar material que pot ser útil per a les trobades, així com un obsequi. L’acte va acabar amb les noves parelles lingüístiques organitzant-se per fixar la primera trobada.

El Voluntariat per la llengua també es duu a terme en diversos àmbits específics, com ara el sanitari, amb parelles lingüístiques al geriàtric de Girona Maria Gay, que ja fa nou anys que participa en el programa. En l'àmbit educatiu, la Universitat de Girona aporta voluntaris al programa a través de la Unitat de Compromís Social de la UdG. A aquestes parelles presencials s'hi ha de sumar la seixantena que participen en la modalitat virtual del programa.

Vols compartir aquesta notícia?