Més de 3.700 alumnes s’inscriuen als cursos de català del Centre de Normalització Lingüística de Girona durant el període d’abril a juny

Cursos de català

La modalitat de cursos presencials s'imposa amb la remissió de la pandèmia · El 86,7 % de les inscripcions són de cursos de nivell bàsic (A2) i elemental (B1) · També s'ha incrementat l'oferta de cursos per al nivell superior (C2)

Un total de 3.731 alumnes s'han inscrit als cursos de català durant el trimestre d'abril a juny que imparteix el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), a través del Centre de Normalització Lingüística de Girona. Aquesta xifra d'inscrits, sumats als 2.865 del mes de setembre de 2021 i als 2.839 del mes de gener de 2022, fan un total de 9.435 inscripcions, que indiquen una demanda creixent per a l'aprenentatge de la llengua a les comarques gironines i un grau més elevat de fidelització en els cursos que ofereix el CPNL. El nombre d'inscripcions al CNL de Girona també es va apropant al d'abans de la pandèmia (10.795, l'any 2019).

La prioritat, els cursos Ep!, inicials i bàsics

Els cursos del tercer trimestre, que han començat a principi d'abril i acabaran a final de juny, preveuen tots els nivells, per bé que atenen de forma prioritària les necessitats comunicatives de les persones amb menys autonomia lingüística en llengua catalana. Així, el 79,7 % del total de les inscripcions d'aquest període corresponen a cursos de nivells inicials i l'Ep! Escolta i Parla (curs de català oral) o bàsics per introduir-se a l'aprenentatge oral de la llengua. El països d'origen dels alumnes del CNL de Girona són molt diversos. Destaquen els alumnes procedents del Marroc, d'Ucraïna, d'Hondures i de Colòmbia.

Deu cursos de nivell C2, en marxa

Fruit de la demanda creixent de cursos de nivell superior (C2), sobretot per part de la comunitat docent, el CNL de Girona també ha incorporat quatre nous cursos intensius de nivell superior durant la inscripció del tercer trimestre. S'afegeixen, així, als sis cursos de nivell superior que ja estaven en funcionament des de setembre de l'any passat o el gener d'enguany.

Més poblacions amb oferta de cursos presencials

Gràcies a l'esforç de les administracions públiques (Departament de Cultura, Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme, Diputació de Girona i ajuntaments del territori) s'ha pogut oferir cursos de català a 33 municipis de les comarques gironines. Des del punt de vista organitzatiu, s'ha treballat àrduament per no deixar cap persona en llista d'espera. També cal destacar l'impuls del Govern de la Generalitat, a través del Departament de Cultura, per reforçar els cursos d'acolliment, especialment per oferir una formació bàsica de llengua catalana a les persones refugiades d'Ucraïna que han arribat recentment a les comarques de Girona.

Nova oferta d'estiu: cursos bàsics intensius

Totes aquelles persones que vulguin una formació inicial i bàsica en català podran inscriure's en els nostres cursos intensius d'estiu que s'impartiran durant el mes de juliol. En total, se n'oferiran una quinzena.

Vols compartir aquesta notícia?