Visita a la Ciutadella de Roses amb els alumnes de l’EP!, el curs oral de català

Cursos de català

En el marc de la unitat 8 del curs Ep! Escola i Parla, en què es coneixen els llocs turístics de la població i es parla de com demanar informació pràctica per fer una sortida cultural, hem organitzat una visita guiada a la Ciutadella de Roses, de la mà d'en Josep Maria Barris, arxiver municipal

Al llarg d'aquesta passejada pel recinte de la Ciutadella, s'ha fet un recorregut pel jaciment arqueològic on es troben les restes del barri hel·lenístic de la colònia grega de Rhode, que va viure durant els segles IV i III aC els moments de màxima prosperitat de la ciutat; la vila romana, datada entre els segles II aC i VI dC; el monestir romanicollombard de Santa Maria, del segle XI; la ciutat medieval, i el fortí.

Sota l'atenta mirada dels assistents, s'han pogut anar desgranant pessics d'història, a partir de les explicacions de l'arxiver municipal.

Per a l'alumnat dels cursos de català, gaudir d'activitats d'aquest tipus suposen cohesionar el grup, motivar-lo i engrescar-lo a participar en propostes d'arrelament en llengua catalana, i fomentar el coneixement de l'entorn i de la història i la cultura catalanes.

Vols compartir aquesta notícia?