El CPNL publica quatre llistes de cançons per facilitar l’aprenentatge del català en els nivells inicial i bàsic

Oci en català

El canal de Spotify del CPNL, que inclou 1.800 cançons, ja ha superat els 5.000 subscriptors

Avui, 22 de novembre, amb motiu de la diada de Santa Cecília, patrona de la música, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha publicat quatre noves llistes de cançons en català pensades per acompanyar l'aprenentatge de l'alumnat dels nivells inicial i bàsic (Bàsic 1, Bàsic 2, i Bàsic 3). Les peces estan agrupades en llistes de reproducció del canal de Spotify del CPNL i es poden consultar també a la pàgina de música en català del web: cpnl.cat/musica.

Les propostes musicals (Comencem Inicial, Comencem Bàsic 1, Comencem Bàsic 2 i Comencem Bàsic 3) s'han elaborat tenint present el programa pedagògic de cada nivell i, per tant, il·lustren aspectes que es tracten durant el curs (formes verbals, vocabulari, frases fetes, entre d'altres). Les llistes s'acompanyen de les corresponents guies d'ús, en què es pot trobar l'enllaç a la lletra de la cançó, el videoclip i els aspectes lingüístics que es poden treballar amb cada peça musical.

Aquestes llistes de reproducció estan pensades per ajudar els alumnes a connectar amb la cultura catalana, tal com ja es fa en el CPNL amb altres propostes complementàries com les sortides de coneixement d'entorn o les lectures de llibres i publicacions.

Es tracta, per tant, d'un nou recurs que s'adreça a alumnes i professors del CPNL, però que també es posa a disposició de tots els aprenents i docents de la llengua catalana perquè l'utilitzin dins i fora de l'aula.

Més de 5.000 seguidors

El canal de Spotify del CPNL ja ha superat els 5.000 subscriptors. Fins ara, recull 28 llistes de reproducció d'estils musicals i temàtiques molt diverses i amb el català com a fil conductor. En total, el canal conté 1.800 cançons. Les llistes estan pensades com a complement per a l'aprenentatge de la llengua, a més de servir per donar a conèixer les creacions musicals en aquesta llengua.

Vols compartir aquesta notícia?