Protagonista del mes: Associació Cultura Viva Santboiana

Voluntariat per la llengua

Entitat sense ànim de lucre i col·laboradora amb el Voluntariat per la llengua de Sant Boi de Llobregat

L'Associació Cultura Viva Santboiana és una entitat sense ànim de lucre que va néixer l'any 1998 per millorar la qualitat de vida al barri de Camps Blancs i fer possible el creixement personal dels seus veïns i veïnes a través d'activitats educatives i culturals.

Enguany celebren els 25è aniversari.

Avui parlem amb la Laura Bada i la Gemma Collantes, coordinadores de l'associació.

1.Com valoreu la feina feta durant aquests 25 anys?

Estem molt contentes del creixement de l'entitat i del fet de poder-nos mantenir vigents. Ens continuem adaptant a les necessitats socials i les demandes que van sorgint. L'associació va començar només amb les aules d'alfabetització per una iniciativa veïnal, i amb el temps es va incorporar també l'atenció cap al col·lectiu nouvingut en la formació dels idiomes del territori d'acollida. A banda de la formació, els tallers i les activitats d'oci, com les sortides culturals, permeten que l'entitat sigui també un espai de relació i que puguem fer una feina més comunitària, d'integració i foment de la convivència.

2.Quines activitats dueu a terme aquest curs?

Fem classes d'alfabetització, de català i castellà per a persones migrades, i d'anglès. També tenim els tallers de lectura i conversa en català, teatre i tertúlia literària.

A banda de les aules de formació, en la resta d'activitats ens anem adaptant a les propostes dels nostres usuaris. Hem fet de tot, de cursos d'informàtica a tallers de punt de creu, de lectura i de memòria. Fins i tot hem tingut una coral!

3.En què consisteix la vostra col·laboració amb el Voluntariat per la llengua?

Bàsicament divulguem aquest programa als nostres usuaris i voluntaris, en especial al grup de conversa. També som punt d'inscripció, de manera que qualsevol persona del barri pot venir a fer-se voluntari o aprenent del VxL aquí al Casal de barri Camps Blancs, on tenim l'oficina i les aules, i fer parelles lingüístiques. També, si cal, podem acollir les pràctiques lingüístiques dels alumnes del Servei Local de Català perquè ells puguin parlar una estona en català i nosaltres puguem donar a conèixer la nostra entitat.

4.Voleu afegir alguna cosa més?

Doncs aprofitem per agrair la tasca de l'equip de voluntariat de l'associació. Funcionem gràcies a la feina de persones voluntàries que dediquen part del seu temps a col·laborar amb el nostre projecte. Així que també fem una crida a qualsevol persona que tingui ganes de participar com a voluntària en alguna de les nostres activitats. Estarem encantades d'informar-los del projecte!              

Enhorabona per aquests 25 anys de bona feina!

Si us voleu adherir al Voluntariat per la llengua com a entitat col·laboradora, us podeu adreçar a vxl.eramprunya(ELIMINAR)@cpnl.cat

Vols compartir aquesta notícia?