Aquest divendres arriben dues estrenes en català als cinemes: 'Creatura' i 'La nova joguina'

Oci en català

Les sales de cinema han estrenat, durant aquest any 2023, 63 pel·lícules doblades o subtitulades en català amb el suport del Departament de Cultura

Aquest divendres, 8 de setembre, arriben dues noves estrenes en català als cinemes. Són 'La nova joguina', doblada al català, i 'Creatura' de la directora Elena Martín, desenvolupada amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i premiada al Festival de Canes d'enguany. El doblatge de 'La nova joguina' té el suport de la Secretaria de Política Lingüística.

Creatura

Premiada com a millor pel·lícula de les seleccionades per la Quinzena de Cineastes del Festival de Canes, 'Creatura' és el nou llargmetratge de la directora catalana Elena Martín. El film explora el tabú que envolta la sexualitat femenina a través de les diferents edats de la Mila, que s'acaba de mudar amb la seva nova parella i que s'adona de la pèrdua del seu propi desig. La protagonista començarà un viatge que la portar a revisitar experiències de la seva infància i adolescència amb l'objectiu de reconciliar-se amb el seu propi cos.

Es tracta de la segona pel·lícula de Martín, que ja va recollir els elogis de la crítica amb Júlia Ist i que també és actriu en els dos llargmetratges. La cinta, que repeteix perspectiva marcadament feminista, ha estat rodada en català a l'Escala i ha comptat amb el suport de l'ICEC, que hi ha aportat fins a mig milió d'euros a través dels programes de suport a la producció audiovisual, en la línia de donar suport a les produccions pròpies catalanes.

La nova joguina

L'home més ric de França, que des de la mort de la seva dona s'ha tornat fred i insensible, s'adona que s'està distanciant cada cop més del seu fill malcriat i solitari. Per guanyar-se l'estima del nen, li deixa triar un regal de la secció de joguines d'una botiga de luxe. Contra tot pronòstic, el nen escull en Samy: el vigilant nocturn de l'establiment, un home despreocupat i sense grans ambicions que havia acceptat de mala gana la feina.

Flins & Pinículas en distribueix la versió doblada al català d'aquesta revisió del clàssic de culte de 'Le jouet' (Francis Veber, 1976).

Podeu descarregar-vos tots els materials de la pel·lícula, així com consultar-ne les sessions a la cartellera del portal de Cinema en català.

Impuls al doblatge i la subtitulació en català

El català i l'audiovisual són dos dels quatre eixos estratègics del Departament de Cultura per a l'actual legislatura. El Departament ha obert vies de diàleg amb tots els agents del sector incloent-hi les plataformes audiovisuals. Aquestes línies es van presentar a l'acte "Fem un gir de guió a l'audiovisual en català" amb participació de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i del secretari de Política Lingüística Francesc Xavier Vila.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?