Celebrem el Dia Internacional de la Llengua Materna, a Sant Boi de Llobregat

Activitats complementàries

A banda de l'organització de la taula rodona "D'aquí i d'allà. Històries d'acollida lingüística", a la qual van assistir un parell de cursos (Bàsic 3 i Suficiència 2), al Servei Local de Català (SLC) vam dur a terme altres activitats per celebrar el Dia Internacional de la Llengua Materna.

Les llengües dels alumnes dels cursos de català d'aquest trimestre

Per començar, vam elaborar una enquesta per saber quantes llengües parlen els alumnes d'aquest trimestre, que va donar com a resultat un total de vint-i quatre, amb les quals vam elaborar un mural per dir fins aviat que vam col·locar a la sortida de l'edifici on tenim la seu.

Al Bàsic 3 vam fer un concurs, a veure qui s'aproximava més a la xifra de llengües dels alumnes de l'SLC. La xifra més alta va ser 9! Es van sorprendre molt de veure quantes llengües parla l'alumnat!

També vam fer una activitat que consisteix a aparellar paraules amb la llengua corresponent, que va servir per parlar de llengües que no havíem sentit mai, per comentar les dels diferents països... Fins i tot vam descobrir que una alumna sabia alguna paraula en garifuna! En el mateix grup, vam jugar al joc interactiu Volta al món amb les llengües i, per acabar, vam penjar a l'aula uns cors amb diferents maneres de dir T'estimo.

En conjunt, una bona manera d'abordar aspectes com la diversitat lingüística i cultural i el multilingüisme.

Vols compartir aquesta notícia?