Visitem la Biblioteca de Catalunya

Activitats complementàries

Un grup d’alumnes i participants dels Voluntariat per la llengua del SLC de Sant Boi de Llobregat hem visitat la Biblioteca de Catalunya, a l’edifici històric de l’antic Hospital de la Santa Creu.

Alumnes i voluntaris del SLC de Sant Boi a la Biblioteca de Catalunya

Gràcies a una visita guiada excel·lent, hem pogut gaudir tant d’explicacions relatives a la Biblioteca de Catalunya com de l’edifici històric del s. XV que l’acull, l’antic Hospital de la Santa Creu.

La Biblioteca de Catalunya va ser creada l’any 1907 i estava ubicada al Palau de la Generalitat. No fou fins al 1940 que es traslladà a les dependències actuals. La Biblioteca no només conté tots llibres editats en català fins a l’actualitat, sinó que, a més, disposa d’un fons extensíssim de revistes (Hemeroteca) i d’arxius sonors (Fonoteca). 

Les tres naus gòtiques, que constitueixen les sales de lectura i estudi, ens han deixat realment impressionants. A més, hem pogut visitar la sala del Via Crucis, normalment tancada al públic, que alberga un museu del llibre, fruit de la donació de la col·lecció bibliogràfica de l’escultor Frederic Marès.

Vols compartir aquesta notícia?