Protagonistes del mes: Georgina i Amira, del Voluntariat per la llengua de Castelldefels

Voluntariat per la llengua

Entrevistem la parella lingüística formada per la Georgina i l'Amira, del Voluntariat per la llengua de Castelldefels: No passa res si no sabeu gaire català o si us fa vergonya... la qüestió és poder practicar la llengua! Apunta't al VxL!

- Per quin motiu us heu apuntat al Voluntariat per la llengua?

- Georgina: Jo m'hi he apuntat perquè jo vaig ser aprenenta d'aquest projecte quan estudiava el català i, ara que en sé, volia tornar una mica del que em van donar.

- Amira: Jo m'hi vaig apuntar perquè encara que porto bastants anys a Catalunya no en sé prou i penso que ja està bé, que ara és el moment de tirar-me a la piscina! Com que el meu projecte de vida és quedar-me a viure aquí, penso que és important poder-me comunicar millor amb la gent d'aquí.

- Quines altres parelles lingüístiques heu tingut?

- Georgina: Quan era aprenenta, en vaig tenir tres de diferents; totes eren dones... una noia que estava de baixa de maternitat, una altra noia del barri i una senyora gran. De tutora, n'he tingut 3, 2 a Barcelona i ara l'Amira.

- Amira: La Georgina és la primera parella que he tingut. M'hi vaig apuntar abans de l'estiu i ara estem fent la segona tongada de trobades.

- A banda de fer una hora de conversa setmanal, hi ha altres activitats en el marc del Voluntariat per la llengua? Us agraden aquestes activitats?

- A les dues ens va agradar molt poder assistir a la cloenda del curs 2021-2022. Van fer una activitat molt divertida al castell i vàrem aprendre moltes coses sobre la història de Castelldefels.

- Què és el que més us agrada del VxL?

- Ens semblen engrescadores les activitats que es fan, per exemple, aquesta tarda participarem en una taller de jocs en català al Servei local.

Per l'altra banda, a l'Amira li agrada poder triar entre cursos presencials i en línia i entre parella lingüística presencial i virtual.

- Expliqueu-nos alguna anècdota de les vostres trobades lingüístiques...

-Hem fet una amistat maca i, a banda de les trobades a què es compromet qualsevol persona que s'inscriu al Voluntariat per la llengua, hem fet alguna sortida a Barcelona a veure l'exposició de Crims al Palau Robert, a Sitges a visitar el Museu Maricel, passejades per la platja, etc.

- I ja per acabar, què diríeu a les persones que creieu que es podrien inscriure al Voluntariat per la llengua com a aprenents? I als que podrien fer de voluntaris?

- Us heu d'animar a inscriure-us a aquest programa perquè és una manera molt fàcil de poder començar a parlar en català amb fluïdesa i, a més, coneixereu persones noves que sempre us poden fer alguna aportació positiva.

No passa res si no en sabeu gaire o si us fa vergonya... la qüestió és poder practicar la llengua!

Gràcies per la vostra participació, Amira i Georgina!

Si us voleu inscriure al Voluntariat per la llengua com a voluntaris o aprenents us podeu adreçar a vxl.eramprunya(ELIMINAR)@cpnl.cat

Vols compartir aquesta notícia?