Protagonista del mes: Isabel Marqués, aprenenta del Voluntariat per la llengua de Gavà

Voluntariat per la llengua

Entrevista a Isabel Marqués, aprenenta del Voluntariat per la llengua de Gavà: Amb el Voluntariat per la llengua es fan nous amics i aprenem cultura. Apunta-t'hi!

- Isabel, per quin motiu et vas apuntar al Voluntariat per la llengua?
- Em vaig apuntar en aquest programa perquè la dinamitzadora del VxL va fer una sessió informativa a La Casa Gran, un espai municipal de Gavà, i em va interessar la seva proposta. Jo havia fet un curs al Servei de Català i també volia continuar practicant la llengua.

- Quins voluntaris lingüístics has tingut?
- He tingut dos voluntaris lingüístics: el Josep i la Montserrat. Estic molt contenta d'haver estat aprenenta d'aquests voluntaris. Tenen molta paciència i han enriquit el meu vocabulari.

- A banda de fer una hora de conversa setmanal, hi ha altres activitats en el marc del Voluntariat per la llengua? T'agraden aquestes activitats?
- Les activitats que es fan com a complement de les trobades del VxL m'encanten, ja que ens trobem amb altres voluntaris i aprenents i fem pinya. I a més de fer nous amics, també aprenem cultura. De les que més m'han agradat han estat la visita a l'obrador de formatges i la commemoració del Dia Internacional del Joc. També m'han agradat molt les notícies i les fotos que publiqueu de cada activitat o sortida que es fa.

- Fa poc vas ser una de les guanyadores d'un joc del Voluntariat per la llengua, ens ho expliques?
- Estava en una reunió del VxL quan se'ns va fer la proposta de participar en un joc al voltant de l'exposició "Quan parles fas màgia", que forma part d'una campanya del Voluntariat per la llengua. El joc consistia a contestar unes preguntes, les respostes de les quals es podien trobar en els panells, exposats a la Biblioteca Josep Soler Vidal. Jo hi vaig participar, la meva parella també, i sorprenentment vaig guanyar el primer premi. Aquest esdeveniment va ser per Sant Jordi.

- Què és el que més t'agrada del VxL?
- El que més m'agrada és estar amb la gent, fer conversa i, sobretot, com ens ajuda a millorar l'expressió oral, el Josep, i abans, la Montse. També m'agraden molt els jocs i les trobades que organitza la Cati, la dinamitzadora, perquè parlem en grup.

- Vols afegir alguna cosa que no t'hàgim preguntat?
- Sí. M'agradaria donar les gràcies a l'equip que porta arreu el Voluntariat per la llengua, ja que sense vosaltres aquestes trobades entre voluntaris i aprenents no es podrien fer.

- I ja per acabar, què diries a les persones que creus que es podrien inscriure al Voluntariat per la llengua com a aprenents? I als que podrien fer de voluntaris?
- A les persones amb perfil d'aprenent -les que volen millorar el seu català parlat-, dir-los que s'animin a apuntar-se al VxL perquè és una experiència engrescadora, en què coneixeran molta gent i faran noves amistats, i que com diu la dita "El saber no ocupa lloc". I a les persones amb perfil de voluntari -les que volen ajudar els aprenents a millorar el seu català oral- dir-los que també s'animin a participar en la difusió d'aquest idioma meravellós. Voluntaris! Aprenents! Animeu-vos a participar-hi!

Agraïm a la Isabel la seva participació. Si us voleu adherir al Voluntariat per la llengua us podeu adreçar a vxl.eramprunya@cpnl.cat

Vols compartir aquesta notícia?