El CNL El Prat organitza una gimcana per practicar el català fora de l’aula

De la competència a l'ús

Hi va participar alumnat de les tres institucions que imparteixen català al Prat

El dimarts 12 de desembre a la tarda, més de 40 persones que estudien català a la ciutat van participar a la gimcana que organitzava el CNL. Els participants provenien del Centre de Formació de Persones Adultes Terra Baixa, del Centre de Promoció Social Francesc Palau i del CNL. Cada grup va començar a la seva seu, i la gimcana els va portar per establiments comercials del Prat, centres cívics i altres equipaments municipals, i llocs emblemàtics de ciutat.

L'objectiu de la gimcana era que l'alumnat pogués practicar en un context real els coneixements adquirits a classe i adonar-se que poden parlar català fora de l'aula o fer preguntes més o menys complexes segons el seu nivell. A més, la proposta també els permetia conèixer una mica més l'entorn i alguns llocs emblemàtics del Prat, com el cinema Capri o la plaça de Catalunya.

Algunes proves que es van haver de preparar a l'aula i d'altres que consistien a improvisar una conversa al carrer amb altres vianants. Això va fer que l'alumnat hagués de prendre la iniciativa, com si es tractés d'una situació real.

En acabar, els diversos grups participants es van reunir al CNL i van poder conversar una estona i comentar l'experiència. No és la primera vegada que aquestes  tres institucions col·laboren en activitats conjuntes, però sí que és la primera que es fa després de la pandèmia.

Vols compartir aquesta notícia?