Arriben als cinemes les primeres estrenes en català del maig: 'El trio en mi bemoll' i 'Una botiga on rondinar'

Oci en català

Aquesta setmana s'estrenen 'El trio en mi bemoll' i 'Una botiga on rondinar', subtitulades en català amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística

Les sales de cinema han estrenat, durant aquest any 2023, 26 pel·lícules doblades o subtitulades en català amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura.


El trio en mi bemoll

El Paul i l'Adélia, antics amants, es troben regularment per filosofar sobre el seu passat com a parella, xerrar sobre les noves aventures amoroses o discutir sobre música: ella adora el rock i ell es desviu per la música clàssica. Al llarg de l'any es veuran set cops. Trobades, desavinences i una melodia que els va unint cada cop més.

L'Atalante Cinema distribueix aquesta pel·lícula subtitulada en català a les sales següents:

  1. Zumzeig Cinema (Barcelona)
  2. Screenbox Funatic (Lleida)
  3. CineBaix (Sant Feliu de Llobregat)

Sales de projeccions de 'El trio en mi bemoll'

Una botiga on rondinar

El cicle Documental del Mes ha programat per al maig 'Una botiga on rondinar', que s'exhibirà en format híbrid. De forma presencial, l'acolliran 40 sales de Catalunya, 2 de les Illes Balears i 7 del País Valencià i, en línia, 7 sales virtuals a Catalunya i 1 a les Illes. També estarà disponible en línia a FilminCAT a partir del 5 de maig. Aquest llargmetratge ha estat subtitulat en català amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística.

La Jola i el Wiesiek són els amos de la casa d'empenyorament probablement més gran d'Europa. El tancament de les mines i el creixement de l'atur a la ciutat porten el negoci al llindar de la insolvència. Privats de queviures, els veïns cada cop empenyoren més objectes absurds i sense ús. Ni les esbojarrades idees de màrqueting d'en Wiesiek, ni el cor tendre de la Jola poden ajudar l'economia decadent. Una història que mostra com davant d'un desastre imminent, la creativitat i la força no tenen límits.

El Docs del Mes és una iniciativa de l'empresa Parallel 40, nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, l'any 2004, que té l'objectiu d'apropar el gènere documental al màxim nombre d'espectadors possible, d'augmentar el nombre de sales que vulguin programar cinema documental de qualitat i de contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d'una oferta regular més enllà dels festivals.

Tràiler de 'Una botiga on rondinar'
Sales de projeccions de 'Una botiga on rondinar'
 

Impuls al doblatge i la subtitulació en català

El català i l'audiovisual són dos dels quatre eixos estratègics del Departament de Cultura per a l'actual legislatura. El Departament ha obert vies de diàleg amb tots els agents del sector incloent-hi les plataformes audiovisuals. Aquestes línies es van presentar a l'acte "Fem un gir de guió a l'audiovisual en català" amb participació de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i del secretari de Política Lingüística Francesc Xavier Vila.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?