El Cercle Català de Madrid col·labora amb el Voluntariat per la llengua per fomentar l’ús del català

Voluntariat per la llengua

L'entitat promourà la creació de parelles lingüístiques entre els seus socis

El Cercle Català de Madrid s'incorpora a la xarxa d'entitats col·laboradores del Voluntariat per la llengua (VxL) amb l'objectiu de fomentar l'ús del català i facilitar-ne la pràctica a través de les seves activitats a la capital de l'Estat. L'entitat promourà que els seus associats i personal participin en el VxL com a voluntaris o com a aprenents i formarà parelles lingüístiques en la modalitat presencial o virtual per practicar la conversa en català. Una de les primeres entitats que s'ha acollit a la iniciativa és la Colla Castellera de Madrid.

Aquesta col·laboració també permet que els alumnes dels cursos de català per a adults del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i els aprenents del VxL que visquin a Madrid o s'hi traslladin per algun motiu puguin gaudir de les activitats que organitza el Cercle amb les mateixes condicions que tenen els seus socis.

Qualsevol entitat, associació, ens públic, establiment o empresa que vulgui forma part de la xarxa de col·laboradors del VxL ho pot fer posant-se en contacte amb el centre de normalització lingüística que tingui més a prop o a través de https://www.vxl.cat/contacte.

El Cercle Català de Madrid fou fundat l'any 1952 per un grup de catalans amb l'objectiu de donar a conèixer Catalunya a Madrid i també apropar Madrid a Catalunya. La seva tasca ha estat reconeguda amb guardons com la Creu de Sant Jordi pel Govern de la Generalitat de Catalunya.

Vols compartir aquesta notícia?