Curs de català bàsic B1. Mòdul 2: atenció domiciliària

Aprenentatge

Segona part del curs d'introducció al català per al col·lectiu de treballadors que atenen la gent gran. Aquest segon mòdul, adreçat al personal que fa atenció domiciliària, reforça i amplia els continguts específics que són propis de l'exercici d'aquesta activitat professional.

Així com el modul 1 (20 hores), comú per a tot el col·lectiu, consta de cinc unitats sobre temes generals, aquesta segona part (25 hores) continua amb les unitats de la 6 a la 11, centrades en les situacions comunicatives més habituals que poden sorgir a l'entorn dels domicilis particulars com a espais de treball, i que són les següents:

Unitats

6. La casa
L'aprenent ha de poder fer referència als espais i als objectes més comuns d'una llar i situar-los. L'aprenent ha de saber dir alguna cosa sobre les activitats més habituals que es fan en una llar.
Mercats municipals i serveis

7. Compres i serveis
L'aprenent ha de saber comunicar-se en les situacions típiques relacinades amb la compra d'aliments. L'aprenent ha de poder sol·licitar un servei tècnic a fi de poder solucionar possibles incidències.
Professionals, tasques professionals, incidències

8. Salut
L'aprenent ha de saber afrontar els temes més freqüents relacionats amb la salut personal, procurant afavorir la qualitat de vida de la persona atesa. L'aprenent ha de saber comunicar-se en les situacions habituals relacionades amb la salut.
Serveis sanitaris, hospitals, urgències, CAP

9. 
Higiene
L'aprenent ha de saber afrontar els temes més freqüents relacionats amb la higiene corporal de la persona atesa. L'aprenent ha de poder entendre i donar instruccions relacionades amb les activitats de la higiene diària.
Serveis de cura personal

10. Seguretat i prevenció
L'aprenent ha de saber afrontar les situacions relacionades amb els accidents. L'aprenent ha de saber comunicar els requisits de seguretat i prevenció més habituals que cal tenir en compte en relació amb la persona atesa.
Serveis d'emergència i seguretat

11. Transports i lleure
L'aprenent ha de saber afrontar les situacions relacionades amb la mobilitat quan acompanya la persona atesa. L'aprenent ha de saber comunicar-se amb la persona atesa en les situacions habituals de lleure.
Transports metropolitans, mobilitat i accessibilitat

Totes les unitats proposen situacions quotidianes per practicar un registre lingüístic oral. El conjunt indissociable dels mòduls 1 i 2 (45 hores) forma el curs de català de nivell bàsic 1 (B1) complet.

Les persones que fan atenció domiciliària que superin ambdós mòduls hauran assolit el nivell A1, segons la descripció del Marc europeu comú de referència per a les llengües i podran continuar l'aprenentatge del català integrats en l'oferta general dels cursos del CNL de Barcelona.

 

Centre de Normalització Lingüística de Barcelona

Vols compartir aquesta publicació?