Notícies

Filtres aplicats

 • Programa: Assessorament lingüístic [X]
 1. El Consorci per a la Normalització Lingüística impulsa el Servei d’Assessorament Lingüístic (SAL) per a empreses i associacions empresarials

  • El SAL facilita recursos per a la qualitat lingüística en català del negoci i per a la millora de la comunicació a les xarxes socials

  • El servei vol dotar el sector empresarial d'eines i recursos perquè puguin comunicar de manera eficaç, publicar textos de qualitat i redactar amb seguretat

  Assessorament lingüístic

 2. Fem ioga en català

  Ahir, 21 de juny, va ser el Dia Internacional del Ioga

  Assessorament lingüístic

 3. L'Optimot celebra 10 anys amb uns 100 milions de consultes lingüístiques resoltes

  L'Optimot, el servei de consultes lingüístiques sobre la llengua catalana que ofereix la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Catalans i del TERMCAT, celebra que fa deu anys que es va posar en funcionament. 

  Assessorament lingüístic

 4. Com resoldre dubtes lingüístics?

  El 29 de maig la Delegació de Ciutat Vella del CNL de Barcelona va organitzar una sessió de recursos lingüístics oberta als alumnes i entitats del districte, impartida per l'assessor lingüístic Xavier Pedregosa.

  Assessorament lingüístic

 5. Les sessions de recursos lingüístics promouen l'autonomia dels usuaris

  El CNL de Barcelona ofereix de tant en tant sessions de dues hores per tal de donar a conèixer els diccionaris i diferents recursos en català que es poden consultar en línia.

  Assessorament lingüístic

 6. Política Lingüística posa en línia 200 cartells sobre el català

  El SUROpl aplega la producció cartellística de 30 anys de política lingüística per afavorir-ne la consulta i reutilització.

  La majoria de cartells publicats són un excel·lent recurs didàctic per a classes de llengua, grups de conversa i accions de sensibilització.

  Assessorament lingüístic

 7. La Direcció General de Política Lingüística duplica l'oferta de Dictats en línia amb un centenar de textos nous

  Actualment hi ha 203 dictats autocorrectius a disposició dels ciutadans. El sistema de dictats encetat fa un any ha suposat un increment d'un 225% de visites d'usuaris i ha assolit 1,5 milions de visualitzacions.

  Assessorament lingüístic

 8. Sessió de sensibilització i recursos lingüístics en l’àmbit de l’esport

  La Delegació de Ciutat Vella va oferir el passat 6 de juliol una Sessió de sensibilització i recursos lingüístics adreçada a un grup de 14 nois que s'estan formant en l'àmbit de monitor i entrenador esportiu en l'especialitat de futbol sala.

  Assessorament lingüístic

 9. El Termcat accepta la forma "app" en català

  Tot i que la forma catalana completa és aplicació mòbil, l’escurçament app, creat en anglès a partir de application, és àmpliament utilitzat en català i per això el Termcat l'ha incorporat recentment a la fitxa terminològica d’aquest terme.

  Assessorament lingüístic

 10. Tallers sobre la "Guia d’usos no sexistes de la llengua catalana"

  Els mesos d’octubre i novembre, la delegació de l’Eixample del CNL ha dut a terme dos tallers sobre la Guia d’usos no sexistes de la llengua catalana en els textos de l’Administració de la Generalitat de Catalunya a l’Agència Catalana de l’Habitatge. En total, hi han assistit 23 persones.

  Assessorament lingüístic