Casa Carot, un viatge pels sentits a través dels formatges

Activitats complementàries

Casa Carot va acollir el passat 26 de juliol una sessió de tast de formatges per a un grup reduït d'alumnes.

L'aprenentatge de la llengua es potencia quan invoquem tots els sentits, i això és el que aquest grup d'alumnes va fer gràcies a l'acompanyament de Diana Castell, propietària d'aquest establiment emblemàtic i històric ubicat al barri del Gòtic.

La degustació de formatges va estar amanida per les explicacions de Diana Castell, que va presentar i seleccionar amb molta cura sis varietats de formatges amb l'acompanyament d'una melmelada d'albergínia.

Els participants van poder intercanviar, experimentar i descobrir part de l'univers de Casa Carot, que va molt més enllà del formatge: territori, benestar animal, gestió forestal…

Casa Carot és un projecte únic a Barcelona: és l'única formatgeria que té només formatges produïts a Catalunya i d'acord amb la normativa de benestar animal.

La Diana va compartir que va viatjar durant un any per les granges del territori català per seleccionar els formatges que provinguessin d'explotacions extensives.

La degustació, que va representar un petit viatge arreu del país a través de la composició dels diferents formatges, va acabar amb una postal de record de Casa Carot amb aquest fragment del poema "No Plou" d'Enric Casasses:

[…]

l'amor és ritual,

el ritual és vida,

la vida anar tirant,

l'amor és pa amb formatge,

el pa amb formatge és vida,

la vida anar paint

[...]

Casa Carot forma part de la xarxa d'establiments col·laboradors amb el programa Voluntariat per la Llengua.

Casa Carot neix el 2021 amb la voluntat de contribuir al barri del Gòtic recuperant un establiment que antigament havia estat una fàbrica de mantegues Fábrica de mantequillas Joan Carot, de qui pren el cognom per donar-hi una continuïtat espaciotemporal.

Vols compartir aquesta notícia?