Visita a la Casa de la Barceloneta 1761

Activitats complementàries

Fa uns dies, un grup d'alumnes de Bàsic 1 va fer una visita a la Casa de la Barceloneta 1761, l'últim edifici del barri de la Barceloneta que conserva el seu disseny originari

Els alumnes van quedar força contents i van valorar especialment conèixer millor la història del barri de la Barceloneta i la figura d'Hilari Salvadó.

Quan va començar la visita, Jesús Floro, el director de l'espai, els va fer una explicació molt interessant sobre la història del barri. Els va explicar els orígens del barri, com havien evolucionat els edificis de la Barceloneta i va destacar la figura d'un personatge de la Barceloneta que ha passat molt desapercebut: Hilari Salvadó. Aquest home de família de pescadors es va salvar de morir al mar perquè un dia que havia de sortir a pescar amb el seu pare i els seus germans estava malalt, així que no va morir a la gran tempesta del 1911. De gran va ser alcalde de Barcelona durant la guerra civil i va ajudar molt a la protecció de la població, ja que va fomentar la construcció de refugis antiaeris. Tristament va acabar morint en un accident de cotxe.

Després de l'explicació, el grup va pujar a la planta superior de l'edifici per visitar l'exposició "Recordar és resistir", que reflecteix què és un barri mitjançant el testimoni del veïnat. L'exposició consta de fotos i textos de gent del barri, així com d'un vídeo.

Tot seguit, van fer una mica de recull de què havien après sobre la Barceloneta, van fer un tomb pel barri i van aprofitar per visitar la biblioteca de la Fraternitat, entre altres punts d'interès.

Vols compartir aquesta notícia?