Sortim per Corpus i anem a veure l'Ou com balla

Activitats complementàries

Avui hem sortit per veure l'ou com balla, una tradició que ve del 1636. El costum consisteix a fer ballar un ou als brolladors de claustres, patis i jardins, que hom guarneix per a l'ocasió amb motius florals i cireres (representen la sang, i l'ou, el calze)

Es tracta d'una tradició senzilla i misteriosa alhora, pròpiament barcelonina, que s'ha anat propagant a les poblacions de la rodalia.

Hem començat visitant l'Ateneu Barcelonès, on hem gaudit de l'espectacle. La sorpresa ha estat quan, després de fer la cua oportuna per accedir a Ca l'Ardíaca, l'ou era penjat d'un fil. Al claustre de la Catedral, també, i així l'hem anat trobant al Museu Marès i a l'Arxiu de la Corona d'Aragó. Una decepció, la veritat, però ens fem càrrec de la situació d'emergència que viu el país.

Altrament hem visitat la Via sepulcral de la plaça de la Vila de Madrid. Posteriorment, hem visitat les Columnes d'Adrià, on hem coincidit amb un grup escolar a qui el professor ha fet una classe magistral d'història que hem ben aprofitat. I hem acabat la visita al mural dels Petons.

Vols compartir aquesta notícia?