Aquest cap de setmana s'estrenen en català 'Oink, oink' i el Documental del Mes d'abril 'Memòries del tsunami'

Oci en català

El doblatge i la subtitulació en català d'aquestes pel·lícules tenen el suport de la Secretaria de Política Lingüística. L'any 2022 s'han doblat o subtitulat en català 83 llargmetratges amb el suport del Departament de Cultura

Oink, oink

L'avi de la Babs li regala un porquet anomenat Oink. Els pares accedeixen a quedar-se'l amb la condició que sigui ensinistrat com un cadell de gos, però el porquet capgirarà la vida de tota la família.

A Contracorriente Films distribueix les versions doblada al català a les sales següents:

  1. Cines Verdi (Barcelona)
  2. Cinesa Diagonal (Barcelona)
  3. Cinesa Diagonal Mar (Barcelona)
  4. Cinesa SOM Multiespai (Barcelona)
  5. Casino Cultural de Begur (Begur)
  6. Cinema Rambla de l'Art (Cambrils)
  7. Cines FULL (Cornellà de Llobregat)
  8. ACEC CAT Cines Figueres (Figueres)
  9. Cinemes Guiu (La Seu d'Urgell)
  10. Screenbox Funatic (Lleida)
  11. Kinepolis Mataró Parc (Mataró)
  12. ACEC Cines Olot (Olot)
  13. ACEC Cines Imperial (Sabadell)
  14. Odeon Multicines Girona (Salt)
  15. CineBaix (Sant Feliu de Llobregat)
  16. Cinema Catalunya (Terrassa)
  17. Cinesa Parc Vallès (Terrassa)
  18. Multicines Sucre (Vic)
  19. Odeon Multicines Vilanova (Vilanova i la Geltrú)

Memòries del tsunami

El cicle Documental del Mes ha programat per a l'abril 'Memòries del tsunami', que s'exhibirà en format híbrid. De forma presencial, l'acolliran 41 sales de Catalunya, 2 de les Illes Balears i 7 del País Valencià i, en línia, 6 sales virtuals a Catalunya i 1 a les Illes. També estarà disponible en línia a FilminCAT a partir del 14 d'abril. Aquest llargmetratge ha estat subtitulat en català amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística.

Aquesta obra de la directora Hélène Robert narra una història sobre fantasmes i esperits i mostra com les onades del tsunami que el 2011 va trasbalsar el Japó segueixen vives en l'imaginari col·lectiu. Cada imatge, soroll i sensació transporta a un món a mig camí entre la vida i la mort, on l'absència dels éssers estimats es fa més palpable que mai.

El Docs del Mes és una iniciativa de l'empresa Parallel 40, nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, l'any 2004, que té l'objectiu d'apropar el gènere documental al màxim nombre d'espectadors possible, d'augmentar el nombre de sales que vulguin programar cinema documental de qualitat i de contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d'una oferta regular més enllà dels festivals.

Impuls al doblatge i la subtitulació en català

El català i l'audiovisual són dos dels quatre eixos estratègics del Departament de Cultura per a l'actual legislatura. El Departament ha obert vies de diàleg amb tots els agents del sector incloent-hi les plataformes audiovisuals. Aquestes línies es van presentar a l'acte "Fem un gir de guió a l'audiovisual en català" amb participació de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i del secretari de Política Lingüística Francesc Xavier Vila.

Tràiler d''Oink, oink' https://youtu.be/K_yGRlulDSI

Projeccions d''Oink, oink' http://www.gencat.cat/llengua/cinema/sessions_film.html?film=36420

Tràiler de 'Memòries del tsunami' https://youtu.be/SIeRdORvDgo

Projeccions de 'Memòries del tsunami' http://www.gencat.cat/llengua/cinema/sessions_film.html?film=33456

Vols compartir aquesta notícia?