Alumnes d’Elemental 1 de les Corts descobreixen la realitat LGTBIQ+ en català

Cursos de català

Els alumnes d'un dels cursos de nivell Elemental 1 de la Delegació de les Corts van assistir dijous passat a la xerrada "La realitat LGTBIQ+, la diversitat afectiva-sexual i de gènere", a càrrec de Jordi Samsó, president del Casal Lambda de Barcelona, i que va tenir lloc a la Biblioteca Montserrat Abelló

En aquesta xerrada divulgativa els alumnes van descobrir què hi ha darrera de les sigles LGTBIQ+, van escoltar testimonis reals de persones que pertanyen a aquest col·lectiu i van conèixer en quina situació es troben actualment els seus drets arreu del món. Els alumnes van seguir amb molt interès la xerrada, van intervenir per fer preguntes i també van poder expressar les seves opinions. Jordi Samsó també va il·lustrar els assistents de manera molt convenient, ja que els va informar sobre l'existència del Diccionari LGBT (lèsbic, gai, bisexual, trans) del Termcat.

En paraules de Jordi Samsó, l'objectiu de xerrades com aquesta és la normalització social de les persones LGTBIQ+ perquè la manca d'aquest reconeixement social les porta a recloure la seva vida sexual i afectiva a cercles tancats, la qual cosa es causa dificultats d'acceptació, a la vegada que es produeixen situacions de discriminació.

El Casal Lambda és una entitat sense ànim de lucre que treballa pel reconeixement dels drets i per a les llibertats de les persones LGTBIQ+. Des de 1976 ofereix un espai de trobada i orientació, i un centre d'informació i documentació sobre sexualitat dirigit a professionals i a investigadors.

Vols compartir aquesta notícia?