Finalització de les sessions formatives a Condis

Ús professional

Acaben les 10 sessions formatives de català que s'han portat a terme dintre del projecte Comerços aprenents al Condis del carrer Roger de Flor, 18, de Barcelona

En cadascuna de les sessions s'han treballat les competències lingüístiques dels treballadors durant 15 minuts. Partint del seu coneixement de català, en aquestes sessions s'han adaptat els continguts a les necessitats comunicatives de cada situació. Així, el vocabulari, la fraseologia i les situacions comunicatives responien a les seves necessitats pràctiques. A tall d'exemple s'han treballat les fórmules de salutació i comiat, els numerals per indicar els preus, els horaris de la botiga, el vocabulari dels productes de l'establiment, etc. perquè els treballadors puguin entendre's amb els clients i generar més oportunitats d'interacció amb la clientela que se'ls adreci en català.

Els participants a la formació han destacat que han après paraules noves, creuen que utilitzaran el català a partir d'ara, estan contents amb l'experiència i mostren interès a seguir aprenent en català.

Comerços aprenents és un projecte que ofereix al comerç local una formació essencial en llengua catalana per a les persones que fan atenció al públic i parlen molt poc en català. A causa dels seus horaris laborals, aquestes persones no poden assistir a un curs de català i, per això, els tècnics de normalització lingüística es desplacen a la botiga per oferir-los aquestes sessions formatives.

Vols compartir aquesta notícia?