El VxL de Barcelona dona la benvinguda a l'estiu fent una passejada per Collserola

Voluntariat per la llengua

El passat dia 28 de juny, voluntaris i aprenents del VxLde Barcelona van fer una passejada pel Parc de Collserola, conduïda pel voluntari Isidre Pérez

A les 18:15 ens vam trobar a Vallvidrera Superior (Pl. Pep Ventura), on l'Isidre ens va fer la primera explicació. Vam continuar per c. de Queralt fins al Centre Cívic Vazquez Montalban, on vam fer la primera parada i des d'allà ens vam dirigir al Pantà de Vallvidrera, per aturar-nosa la passarel·la i observar el pantà des d'una altra perspectiva isentir raucar les granotes.

Des del Pantà, seguint el camí entre els arbres vam arribar a la Mina Grott,un túnel de gairebé un quilòmetre i mig que connecta el Pantà de Vallvidrera amb el barri de Sarrià.

Vam continuar pel Camí del Fondal fins a la Taula dels Bisbes, on ens vam asseure i l'Isidre ens va explicar que és diu així perquè era on mossèn Cinto Verdaguer es reunia amb els bisbes que el visitaven quan estava reclòs a Vil·la Joana, malalt de tuberculosi. Mentre, vam a aprofitar per fer un traguet d'aigua per fer-nos passar la calor, perquè, tot i que el recorregut era ombrívol, la tarda era molt calorosa.

Després vam continuar pel Passeig del Plàtans i el Camí Romàntic on, per sorpresa nostra, ens va venir a saludar una família de senglars la mar d'eixerits, i vam arribar a la Vil·la Joana, on Jacint Verdaguer va passar els últims dies de la seva vida. Aquí l'Isidre ens va explicar el curiós origen del nom del parc de Collserola.

La passejada va acabar al Baixador de Vallvidrera, on ens vam acomiadar amb un ben merescut aplaudiment per al nostre guia.

Cal remarcar que durant el recorregut l'Isidre anava incorporant paraules i curiositats relacionades amb els llocs que anàvem trobant pel camí, per tal que la ruta fos el més profitosa possible tant per a aprenents com per a voluntaris.

La passejada per Collserola està emmarcada dins l'activitat d'estiu que oferim cada any a voluntaris i aprenents del CNL de Barcelona.

Vols compartir aquesta notícia?