Promoció de l'ús

Uaaaaaaau... iuhu, pataplaf! Còmic en català

Uaaaaaaau... iuhu, pataplaf! Còmic en català és una iniciativa del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, nascuda el 2015, que té com a propòsit donar a conèixer i fer visibles els còmics que s'editen en català per tal de fomentar-ne la lectura i el consum. A més, pretén contribuir a l'augment de l'oferta, incentivant la creació i l'edició de còmics en català.

Per aconseguir-ho, el CNL de Barcelona compta amb la col·laboració d'establiments comercials, editorials, organitzacions i professionals vinculats al món del còmic. Entre ells, el dibuixant, il·lustrador i ninotaire recentment traspassat, Lluís Juste de Nin, creador de la Norma, imatge de la primera campanya per a la normalització lingüística, duta a terme l'any 1982 per la Generalitat de Catalunya. Tots ells conformen una xarxa de persones i entitats compromeses en la tasca de difondre els títols, les col·leccions i les editorials que existeixen en aquest moment al mercat.

La imatge de la campanya Uaaaaaaau... iuhu, pataplaf! Còmic en català ha estat elaborada a partir de l'organització d'un concurs realitzat a diverses escoles de disseny i il·lustració de Barcelona, que va guanyar Nerea Cirilo, de l'escola Taure.

Per a més informació o per adherir-vos a la campanya, contacteu amb qualsevol delegació del CNL de Barcelona.

Última actualització: 19/05/22