Comencem l’any amb un nou comerç aprenent!

Ús professional

Fragola by Ferita se suma al programa Comerços Aprenents

Estrenar un nou any sempre porta nous reptes. Per a la Maria, propietària de la pastisseria Fragola by Ferita, millorar el seu català per poder-se adreçar als seus clients més fluidament, n'és un de prioritari.

Aquest juny farà dos anys des que la Maria va prendre una de les decisions més importants de la seva vida: la de fer realitat el seu somni de dedicar-se al món de la pastisseria artesanal. Perquè com ella mateixa diu: "cuinar és un art i com a tal, requereix de molta presència". És així com, envoltada d'estris i dels millors ingredients, la podem trobar, literalment, amb les mans a la massa i sempre amb un fil musical de fons que l'ajuda a crear les seves grans obres.

Galetes, pastissos per encàrrec ajustats a tot tipus de necessitats, una varietat de tes d'especialitat a granel, brownies, tiramisús, pan di stelle, alfajores i, com no podria ser d’una altra manera, tres leches, el pastís típic del seu estimat país d'origen, Veneçuela, són alguns exemples de tot el que ens ofereix.

En aquestes sessions, tot són oportunitats d'aprenentatge, ja que partim del que la Maria viu quotidianament amb els seus clients: les salutacions, els preus, el nom dels ingredients i els productes que ofereix...

El programa Comerços aprenents està impulsat pel Consorci per a la Normalització Lingüística amb l'objectiu d'incrementar l'ús del català a les botigues. Per una banda, es procura sensibilitzar el personal que fa atenció al client sobre la importància de fer-ho en català; per altra banda, s'ofereixen deu sessions de formació personalitzada i adaptada a les necessitats del treballador. D'aquesta manera, la persona formada esdevé més competent i és capaç d'establir converses senzilles amb els clients catalanoparlants.

Sovint, els horaris comercials fan que als treballadors els resulti complicat assistir a un curs de català presencial. Per això, aquesta iniciativa resulta especialment útil, ja que les formacions tenen lloc al mateix comerç i durant l'horari laboral del treballador.

Vols compartir aquesta notícia?