Cloenda de les activitats del CNL de Badalona i Sant Adrià del 2022-2023

Voluntariat per la llengua, Activitats complementàries

El CNL de Badalona i Sant Adrià ofereix activitats diverses perquè els aprenents de català puguin practicar la llengua d'una manera amena i compartint experiències amb altres persones que també l'estiguin aprenent i amb voluntaris nadius que els ajudin

Després de l'inici d'una prova pilot l'any 2006, els 8 grups de lectura fàcil 'En català, llegim i parlem' han continuat la seva activitat a les biblioteques i al CRAD. Vuit persones voluntàries condueixen els grups, que tenen un total de 63 lectors. Gairebé tots els clubs han dedicat un trimestre a un llibre de lectura fàcil diferent, entre els quals hi ha El diari d'Anna Frank, Mecanoscrit del segon origen o Mirall trencat. Els assistents han llegit el llibre proposat i, després, n'han treballat el vocabulari i n'han fet tertúlia.

També hi ha hagut diversos grups de conversa per a aprenents que ja han assolit com a mínim el nivell A2 (Bàsic 3) de català. Voluntaris i aprenents han parlat sobre temes preparats prèviament o improvisats. Un dels grups és el punt de trobada 'Parlem una estona', que ha tingut lloc cada tercer dimecres del mes a Can Cabanyes; un altre, el grup del Casal de la Gent Gran del Raval, que s'ha reunit setmanalment; també el grup de la Parròquia Mare de Déu de la Salut s'ha ajuntat un cop per setmana per parlar en català. A més, enguany, ha arrencat el 'Fem pinya' a Sant Adrià de Besòs, en el qual es podien inscriure persones amb un nivell A1 (Inicial - Bàsic 2). El grup l'ha conduït una parella lingüística que, a banda de buscar temes de conversa, ha organitzat jocs i activitats diverses.

Aquestes iniciatives, així com el Cor Veus del Mar, del qual podeu saber més a través d'aquesta notícia, han tingut valoracions molt positives per part dels assistents i han servit perquè guanyessin confiança a l'hora de parlar català i per millorar-ne la competència en general.

Després de l'estiu es reprendran les activitats i a partir del setembre trobareu tota la informació al nostre web.

Vols compartir aquesta notícia?