Presentació del VxL als Castellers de Sant Adrià de Besòs

Voluntariat per la llengua

La colla castellera de Sant Adrià assaja els divendres al vespre i la vam anar a visitar per explicar-los què és i com funciona el programa Voluntariat per la llengua. El van trobar molt interessant i inclusiu i, en la mateixa presentació, dos companys de la colla ja es van posar d'acord per convertir-se en parella lingüística.

Aquesta presentació s'emmarca en l'interès del VxL de Badalona i Sant Adrià de reforçar vincles amb les entitats locals per tal de potenciar l'ús social del català, ja sigui entre els mateixos participants de les entitats com fent-les partícips de les activitats del CNL de Badalona i Sant Adrià. El CNL vol oferir entorns còmodes i de qualitat en què practicar la llengua catalana sigui fàcil per a tothom.

Els Passadors són la colla castellera de Sant Adrià. Aquest nom fa referència a un dels oficis més antics de la ciutat, quan les fortes riuades s'emportaven els ponts del riu Besòs i els passadors travessaven a collibè els veïns i veïnes que volien anar a l'altra banda del riu.

Vols compartir aquesta notícia?