Alumnes i VxL aprenen a fer castells amb els Micacos de Badalona

Voluntariat per la llengua

El 14 de març un grup d'alumnes de català i participants del Voluntariat per la llengua han participat en un assaig dels Castellers de Badalona.

La colla dels Micacos -que assaja al Mercat Maignon els dimarts al vespre- ens han obert les portes i ens han explicat la complexa tècnica de formar castells i el paper imprescindible que hi té cada persona. També s'han repassat les paraules principals que formen part de l'ampli vocabulari casteller. I hi ha hagut força preguntes, ja que molts dels participants desconeixien tot aquest mon. D'altra banda, han après de manera pràctica algunes tècniques: com fer força en una pinya, com agafar-se els uns als altres o com lligar-se la faixa. Finalment, el grup ha pogut participar a l'assaig junt amb la colla castellera: molts s'han unit a la pinya damunt la qual s'han aixecat tres castells diferents.

Els Micacos actuaran el diumenge 19 de maig a la cruïlla del carrer de Mar i la Rambla de Badalona i hi han convidat a tothom del grup del CNL que s'hi vulgui afegir per anar a fer pinya.

La col·laboració amb els Castellers de Badalona s'ha formalitzat amb la signatura de l'adhesió al programa Voluntariat per la llengua.

Vols compartir aquesta notícia?