Alumnat i participants del VxL del CNL de Badalona i Sant Adrià visiten la fàbrica d'Anís del Mono

Cursos de català

Un grup d’alumnes de Bàsic 1 i voluntaris i aprenents del Voluntariat per la llengua van poder gaudir d'una visita guiada a la fàbrica d’Anís del Mono de Badalona

Dos grups del CNL van visitar la fàbrica de l'Anís del Mono de Badalona: un grup de participants del Voluntariat per la llengua i alumnes del curs de Bàsic 1 del Centre Cultural el Carme. Tot i el nivell bàsic de català d'aquest darrer grup, la visita va ser molt entenedora i interessant, gràcies també a la guia que vam tenir i a l'interès i esforç dels alumnes.

Cada grup va poder veure les dependències modernistes, com ara l'entrada a les oficines, amb els cartells modernistes de Ramon Cases, i la sala de l'arxiu, on es guarden documents des de l'inici de l'empresa, l'any 1868. En aquest espai també hi ha exposades les diverses ampolles que s'han utilitzat per envasar aquest anís, recipients creats també sota la influència del modernisme i les teories evolucionistes de Darwin.

També van explicar la història dels germans Bosch i de com van fundar l'empresa, una de les més antigues de Badalona i que encara continua funcionant. Els dos grups van poder visitar les sales on actualment es fa l'oli essencial que es necessita per fer el licor, tot i que la resta de processos d'elaboració i embotellament ja no es fan en aquesta fàbrica badalonina.

Potser una de les coses més curioses va ser saber per què es diu "del Mono", un fet anecdòtic que va tenir molt ressò popular i que es va convertir en un nom internacional.

Vols compartir aquesta notícia?