Sessions informatives als cursos de la Fundación Laboral de la Construcción a Badalona

Ús professional

En el marc de les accions que el CPNL duu a terme per fer present el català en el món empresarial, dimarts 11 d'octubre el CNL de Badalona i Sant Adrià va visitar la seu badalonina de la Fundación Laboral de la Construcción (FLC), una entitat referent en el sector de la construcció al país.

Dimarts passat una tècnica del CNL va visitar quatre classes amb alumnes que s'estaven formant en instal·lació de façanes, operacions amb revestiments i tasques de magatzem. Tots els participants es van mostrar molt interessats en acreditar-se lingüísticament.

Ja fa 30 anys que la Fundación Laboral de la Construcción es dedica a facilitar recursos tant a les empreses com als treballadors i treballadores per tal de millorar la seguretat i la professionalitat del sector. Conèixer les llengües oficials de Catalunya és un recurs important tant per fer cursos professionals com per al món laboral, ja que en alguns casos, a més de les titulacions específiques del sector, calen també titulacions generals com ara els títols oficials de català i de castellà. Concretament, el certificat de coneixements de català és un requisit obligatori per a les ofertes de feina que provenen de l'administració pública (ajuntaments, diputacions i Generalitat). 

És per això que els tècnics del Centre de Normalització Lingüística de Badalona i Sant Adrià visiten regularment els cursos que imparteix la FLC i informen els alumnes dels cursos de català que es fan al CNL i dels procediments per aprendre la llengua i acreditar-ne els coneixements.

Vols compartir aquesta notícia?