Núria Martí explica el fet d'escriure a alumnes i participants dels grups de lectura de Badalona i Sant Adrià

Activitats complementàries

Alumnes de català i participants dels grups de lectura "En català, llegim i parlem" del CNL van poder gaudir una bona estona amb Núria Martí Constans, l'autora de Les mateixes estrelles, el llibre de lectura fàcil que han llegit aquest trimestre. L'acte es va celebrar al Centre de Producció Cultural i Juvenil El Polidor, de Sant Adrià de Besòs. Núria Martí va explicar com la va motivar el fet d'escriure la novel·la, ja que ella està interessada en la Guerra Civil espanyola, sobretot en les vivències de les persones que van haver de marxar a l'exili (primer a França i després a Xile) a bord del vaixell Winnipeg, noliejat pel poeta i polític xilè, Pablo Neruda.

Els alumnes van preguntar a l'autora com li neixen les ganes d'escriure, el perquè dels noms dels personatges, com es planteja l'estructura de la novel·la, quantes hores hi dedica, si ha viatjat a Xile, etc. Preguntes interessants i diverses que confluïen amb l'emoció, un element present en tota la novel·la i que tant l'autora com diversos alumnes van esmentar.

A l'acte, que va ser molt participatiu i proper, hi van participar una quarantena d'alumnes de nivells bàsic i elemental i participants dels grups de lectura de Sant Adrià, Llefià i CRAD. El va conduir la directora del CNL, Natàlia Tomàs, i també hi va comptar amb la presència de la directora de la Biblioteca de Sant Adrià, Lina López, la qual, molt amablement, va portar altres novel·les i adaptacions de l'autora a l'acte.

Vols compartir aquesta notícia?