El CNL de Badalona i Sant Adrià organitza la Ruta del Dimoni

Activitats complementàries

Alumnes dels cursos i participants del Voluntariat per la llengua van descobrir una de les tradicions més conegudes de Badalona

El dilluns 9 de maig una quinzena d'usuaris del CNL, entre alumnes i participants del Voluntariat per la llengua, van participar en la visita guiada per descobrir els secrets de la Cremada del Dimoni i l'origen d'aquesta tradició tan badalonina.

La visita va començar al Museu de Badalona i va seguir cap al carrer del Temple, cantonada amb la Via Augusta, lloc on es va cremar el dimoni des del 1940 fins al 1954. La Blanca Sala, badalonina i professora del CNL, va explicar als participants l'origen històric i llegendari d'aquesta tradició. Seguidament, van visitar la capelleta de Sant Anastasi, al carrer del mateix nom, patró de la ciutat.

A l'estació de metro de Pompeu Fabra, van poder veure l'exposició permanent de tots els dimonis que s'han cremat a Badalona i descobrir algunes anècdotes.

Finalment, la visita va acabar al passeig Marítim, a la platja dels Pescadors, on hi ha plantat el dimoni i on es crema des de fa més de 60 anys.

Els cursos de català també van voler ser partícips de festa, i alguns grups dels cursos bàsics van anar a veure el dimoni a la platja just abans que el cremessin. També van poder gaudir del seguici festiu i van poder veure en directe diferents elements de la cultura popular catalana, com ara els diables, els bastoners o els castellers.

Vols compartir aquesta notícia?