El CNL de Badalona i Sant Adrià celebra el Dia Internacional del Joc a les aules

Oci en català

Dissabte 28 de maig és el Dia Internacional del Joc i el CNL de Badalona i Sant Adrià el celebra fent activitats lúdiques a les aules i a fora.

A Badalona i Sant Adrià hi ha 12 botigues adherides al programa que promou el joc en català.

Abacus del Màgic i La Màquina del Temps cedeixen jocs al CNL en el marc de la col·laboració que tenim. 

Del 23 de maig al 3 de juny, els alumnes tenen l'oportunitat d'aprendre i practicar la llengua de manera lúdica amb tallers de jocs a les aules i a fora.

El programa 'I tu, jugues en català?' del Consorci per a la Normalització Lingüística té com a objectiu fomentar l'ús del català a través del joc; donar a conèixer l'oferta de jocs i joguines en català, i col·laborar amb les empreses del sector perquè incorporin la llengua catalana en els seus productes.

Una de les col·laboracions ha sigut amb l'Abacus del Màgic, on hem organitzat tres sessions de jocs amb els alumnes de nivell bàsic. L'alumnat de diferents cursos hi ha anat a jugar els dies 24 i 25 de maig a la tarda amb els jocs que ens ha facilitat l'Abacus: Scrabble, Story cubes i Parauleja.

La botiga La Màquina del Temps també ens ha cedit 8 jocs molt diversos i que podem utilitzar en diferents nivells dels nostres cursos, alguns fins a Suficiència: Catan, L'illa prohibida, París, Codi secret, Fantasma blitz, Mot a mot, Castellers i Carcassonne.

Com sempre, el professorat del CNL ha aprofitat aquests dies per jugar també a l'aula, ja sigui amb jocs que tenim al centre o bé amb jocs de creació pròpia, com el grup de nivell Inicial d'en Josep Maria al Casal cívic Sant Roc.

Vols compartir aquesta notícia?