Vols practicar el català o ajudar a practicar-lo?

Modalitat virtual del VxL

A través de videoconferència, siguis on siguis

Vols saber-ne més?

A la teva disposició!

Els dinamitzadors del VxL del CPNL t'ofereixen tot el suport

Cerca el teu CNL

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització lingüística.

El VxL es va iniciar el 2003, des d’aleshores ha format més de 170.000 parelles lingüístiques i ha tingut la col·laboració de més de 10.000 entitats i establiments.

PARELLES LINGÜÍSTIQUES EN ÀMBITS ESPECÍFICS

El Voluntariat per la llengua, a més de fer parelles lingüístiques entre persones majors d’edat que parlen català habitualment (voluntaris) i d’altres que en tenen un nivell mínim però necessiten practicar-lo, s’adapta fàcilment a tota mena d’àmbits amb fórmules específiques per a cadascun dels col·lectius:

 A les empreses i a la sanitat, facilitant que totes les persones que tenen coneixements bàsics de català oral el puguin practicar amb companys de la feina o amb persones externes que parlen habitualment el català.

Més de 600 parelles lingüístiques formades a empreses i centres sanitaris com ara T-Systems, Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN), l’Hospital Sant Joan de Reus o el Centre Maria Gay de Girona, entre d’altres. 

A la justícia, per facilitar la pràctica del català als interns als centres penitenciaris o als treballadors d’aquest àmbit. Més de 1.000 parelles lingüístiques formades a centres penitenciaris (com ara Brians o Lledoners), centres educatius de Justícia juvenil (com ara l’Alzina) o serveis territorials de Justícia de Tarragona o Girona, entre d’altres. 

A l’esport, amb el pla “Mou-te en català!”, que fomenta l’ús de la llengua catalana entre els professionals i els esportistes a entitats i centres esportius. Més de 300 parelles lingüístiques formades a serveis o centres esportius com ara Fundació Claror, Zona esportiva Diagonal (Gavà) o el Club Natació Terrassa, entre d’altres.

A la diversitat funcional, de la mà d’entitats que atenen persones amb discapacitat o malaltia mental. Més de 500 parelles lingüístiques formades a la Fundació Rubricatus i Llars Hebre, FEMAREC o la Fundació Ramon Noguera, entre d’altres.

A la diversitat religiosa, per fer parelles lingüístiques entre persones de diferents confessions religioses. Més de 100 de formades en col·laboració amb Atzavara-Arrels o els Germans Carmelites de Badalona, entre d’altres.

A l’educació i la cultura, col·laborant amb AMPA, centres de formació d’adults, biblioteques i tot tipus d’associacions culturals. Més de 4.000 parelles lingüístiques formades en associacions de mares i pares d’alumnes d’arreu del país, universitats, colles castelleres o de geganters, centres excursionistes, casals, etc.     

TAMBÉ T'INTERESSARÀ

Facebook icon
Segueix-nos!
Twitter icon
Segueix-nos!

Tota la informació al portal de VxL

Entra