La rua de cloenda de l’Any Nou Xinès a Santa Coloma de Gramenet

CNL L'Heura

Activitats complementàries

El CNL L'Heura porta el drac de l'Associació Cultural Popular Xinesa

Dissabte passat, dia 24 de febrer de 2024, es va celebrar la Festa dels Fanalets a Santa Coloma de Gramenet. Durant dues setmanes es van fer activitats diverses per apropar les tradicions de la celebració xinesa per excel·lència (l'Any Nou Xinès o Festa de la Primavera) a la ciutadania colomenca.

L'organitzadora de les celebracions, com cada any, ha estat l'Associació Cultural Popular Xinesa, amb el suport del Servei de Convivència, Desenvolupament Comunitari i Civisme de l'Ajuntament i la col·laboració d'entitats, biblioteques, serveis municipals i comerços colomencs.

Les celebracions de la Festa de la Primavera a la ciutat sempre culminen amb una rua pels carrers del barri del Fondo. Enguany el toc d'inici, però, s'ha fet en dues ubicacions alhora: a la plaça de la Vila i a l'Escola Beethoven. Han estat dues desfilades marcades pels sons i els ritmes de la cultura popular que han confluït en l'encreuament de Rambla Sant Sebastià i carrer d'Irlanda per avançar per la Rambla de Fondo cap al carrer Beethoven i acabar a la plaça del Rellotge.

Si bé la jornada va començar amb un dia de sol i temperatura agradable, sobtadament va arribar un cop de vent i pluja. Malgrat les inclemències del temps, totes les entitats van alleugerir el pas fins a la plaça del Rellotge. Malauradament, però, es va haver de cancel·lar tot el programa d'espectacles del vespre.

El CNL L'Heura va participar en aquesta rua un any més. Com que el 2024 és l'any del drac, un animal que simbolitza força, majestuositat i estatus, i la dansa del drac es balla per a augurar un bon inici d'any, atraure la bona sort i allunyar totes les males energies, l'alumnat del curs inicial va portar un drac de l'Associació Cultural Popular Xinesa. L'assaig va ser una oportunitat per col·laborar amb altres entitats i finalment el drac es va compartir amb el grup jove de l'Excèntrica, mentre que Fundació Tallers va fer ballar els lleons de l'associació. Va ser una cloenda d'allò més lluïda, amb dracs i dragones, lleons, bruixes, capgrossos, batucada, dimonis, bastoners, castellers, taitxí i danses tradicionals, entre d'altres.

A la nostra ciutat, aquesta festivitat xinesa ja s'ha convertit en una festa popular on la participació, el diàleg i l'intercanvi intercultural són els protagonistes.

Vols compartir aquesta notícia?