El CPNL i el COIB ofereixen sessions de sensibilització lingüística a infermeres i infermers

CNL d'Osona

Ús professional

El CPNL inicia avui un curs per fomentar una atenció sanitària respectuosa amb els drets lingüístics de les persones

El CPNL organitza i imparteix sessions de sensibilització lingüística a infermeres no catalanoparlants procedents de fora de Catalunya. Aquesta formació la facilitarà el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) amb l'objectiu de reflexionar amb els professionals de la salut, en aquest cas, d'infermeria, sobre les actituds lingüístiques relacionades amb l'ús del català i conscienciar-los de la importància d'incorporar-lo en l'àmbit sanitari.

La primera d'aquestes sessions té lloc avui, 18 d'abril, i la segona, el 2 de maig. El curs té una durada total de quatre hores, que es divideixen en dues sessions de dues hores cadascuna. S'imparteixen en línia i en format sincrònic. En aquesta primera edició del curs s'han ofert 24 places, que es van omplir en pocs dies.

Durant les sessions es parlarà sobre qüestions bàsiques relacionades amb l'extensió territorial i la demografia de la llengua catalana, la normativa lingüística internacional i nacional, i els beneficis de conèixer la llengua catalana, especialment en l'àmbit assistencial, per fomentar les bones pràctiques lingüístiques. També es donaran consells per aprendre el català i potenciar el seu ús en diverses situacions.


La llengua, un factor determinant

La comunicació és un element clau en l'exercici professional del personal d'infermeria, i adaptar-se a la llengua de la persona atesa contribueix a millorar la seva salut, augmenta l'adherència als tractaments i minimitza riscos. A més a més, adequar-se i convergir lingüísticament millora l'empatia entre el professional i el pacient.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?