Activitats al territori

Març 2023
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Filtres aplicats

 • Dia: 09/03/2023 [X]
 1. Presentació de la campanya "21 dies. D'entrada, en català" a Salt

  Difusió

  El dia 9 de març tindrà lloc la presentació oficial de la campanya a les 20 h a la Biblioteca Iu Bohigas i el 13 de març començarà la campanya "21 dies.

  Pl. 1 d'Octubre
  Salt

  A les 20.00 h

 2. Xerrada "No em canviïs de llengua" a la Factoria Coma Cros de Salt

  Difusió

  El dijous 9 de març tindrà lloc a les 20 h a la Biblioteca Iu Bohigas la xerrada "No em canviïs de llengua" per part de l'equip que va iniciar la campanya que porta el mateix nom, amb l'objectiu de sensibilitzar la població catalanoparlant de no canviar de llengua quan s'adrecen a un interlocutor senzillament per l'aparença.

  C. Sant Antoni, 1
  Salt

  A les 20.00 h

 3. Acte de presentació del llibre “Les nostres mares”

  Activitats complementàries

  A càrrec de l'autora, Gemma Ruiz, i Laura Rosel.

  Casal Pere Quart (Auditori 2n pis)
  Sabadell

  A les 19.00 h

 4. Sessió de llenguatge inclusiu i no sexista

  Servei d'Assessorament Lingüístic

  Per commemorar el Dia Internacional de la Dona, la Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi del CNL de Barcelona durà a terme aquesta sessió de llenguatge inclusiu i no sexista, obertes i gratuïtes, on es presentaran recursos i estratègies per aconseguir un ús no sexista del llenguatge en les comunicacions, valorant que l'estil del text no se'n ressenti, ni tampoc la claredat o la precisió, aspectes fonamentals tant en l'expressió oral com escrita.

  Carrer Torrent de l'Olla, 104
  Barcelona

  A les 18.30 h

 5. Xerrada de cloenda del Dia Internacional de la Llengua Materna a Badia a càrrec d'Ennatu Domingo

  Activitats complementàries, Activitats complementàries

  El dijous 9 de març l’escriptora Ennatu Domingo presentarà el seu llibre Fusta d'eucaliptus cremada com a acte de cloenda de la commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna a Badia del Vallès.

  Biblioteca Vicente Aleixandre. Av. de la Mediterrània, s/n
  Badia del Vallès

  A les 18.00 h

 6. Gimcana lingüística pels comerços de Cerdanyola

  Ús professional

  Un grup d’alumnes del Bàsic 1 posaran en pràctica el que han après a l'aula fent una gimcana lingüística pels comerços del centre de Cerdanyola.

  Cerdanyola del Vallès

  A les 17.00 h

 7. Els alumnes de català de Roses visitaran la Ciutadella sota el guiatge de Joan Plana, historiador i alcalde de la població

  Activitats complementàries

  Al llarg d'aquesta passejada pel recinte de la Ciutadella, es farà un recorregut pel jaciment arqueològic on es troben les restes del barri hel·lenístic de la colònia grega de Rhode, que va viure durant els segles IV i III aC els moments de màxima prosperitat de la ciutat; la vila romana, datada entre els segles II aC i VI dC; el monestir romanicollombard de Santa Maria, del segle XI; la ciutat medieval, i el fortí.

  Av. de Rhode, s/n
  Roses

  A les 11.00 h

 8. Visita guiada amb els alumnes pel barri vell de l'Escala i la casa de pescador Can Cinto Xuà

  Cursos de català, Activitats complementàries

  En el marc del coneixement de l'entorn, hem programat una nova sortida adreçada als alumnes de l'Elemental 1 de l'Escala. Es farà un recorregut guiat pel barri vell de l'Escala i es visitarà la casa de pescadors Can Cinto Xuà, una casa situada al barri vell de l'Escala, al carrer de la Torre, 35, prop de la platja de l'antic port.

  L'Escala

  A les 10.00 h

 9. Xerrada amb Núria Martí i Constans a Calonge i Sant Antoni

  Activitats complementàries

  El dijous, 9 de març, de 10 a 11 h, l'escriptora Núria Martí i Constans serà a la Biblioteca Pere Caner de Calonge per comentar el llibre Marcus Marc i la ruta del cacau amb l'alumnat dels cursos de català per a adults del municipi i els participants del Club de Lectura Fàcil.

  Carrer de Sant Joan o de l'Educació, 26
  Calonge i Sant Antoni

  A les 10.00 h

 10. "Joc de termes: el poder del coneixement", a l'Auditori de l'Hospital de Mollet del Vallès

  Ús professional

  La Fundació Sanitària Mollet, l'Ajuntament i el Servei Local de Català de Mollet (CPNL) organitzen, conjuntament amb el Centre de Terminologia de la llengua catalana (TERMCAT), la vuitena xerrada sobre terminologia catalana amb el títol “Joc de termes: el poder del coneixement”, a càrrec de M.

  Ronda dels Pinetons, 8
  Mollet del Vallès

  A les 09.30 h

 11. Noves edicions del VxL exprés al CNL de Tarragona

  Voluntariat per la llengua

  Durant el mes de març s'oferirà una nova edició de la modalitat del VxL exprés destinada als alumnes del B2 del CNL de Tarragona. Tarragona: 7 de març a les 19 h i 8 de març a les 10 h al SLC de Tarragona.

  Tarragona

  A les 19.00 h

 12. Tallers de sensibilització a l'Administració local de Salt

  Ús professional

  Del 6 al 10 de març tindran lloc 2 tallers de sensibilització lingüística per al personal de l’Ajuntament que fa atenció al públic per tal de sensibilitzar-nos de la importància de parlar, d’entrada, en català, i no canviar de llengua en funció de l’aparença de l’usuari.

  Pl. Lluís Companys, s/n
  Salt

 13. El Cinema Infantil en Català (CINC) torna aquesta primavera als Cinemes Roses

  Oci en català

  A Roses tornarem a gaudir del programa CINC Cinema Infantil en Català durant els mesos de març i abril. En el marc d'aquest cicle, s'han programat sis pel·lícules en català, la primera de les quals és Lil, el meu amic el cocodril  i es projectarà el cap de setmana del 4 i 5 de març.

  Gran Via de Pau Casals, 237
  Roses

  A les 16.05 h

 14. Nou cicle de cinema infantil als Ocine de Platja d'Aro

  Oci en català

  Nou cicle de cinema infantil en català (CINC) als Ocine de Platja d'Aro! Del 4 de març a l'1 d'abril de 2023 es projectaran aquestes 5 pel·lícules en català adreçades al públic infantil: DC Lliga de Supermascotes, el 4 de març; Un món estrany, l'11 de març; Els cercamons, el 18 de març; Hopper: el polletllebre, el 25 de març, i El gat amb botes: l'últim desig, l'1 d'abril.

  Polígon La Bòbila, ctra. de Platja d'Aro a s'Agaró
  Castell, Platja d'Aro i s'Agaró

  A les 16.00 h

 15. Endevina-la, joc de llengua

  Voluntariat per la llengua

  El Voluntariat per la llengua de Girona organitza la 6a edició de l'Endevina-la, un joc de llengua als comerços que col·laboren en el programa.

  Establiments col·laboradors amb el VxL
  Girona