"Sense termes no hi ha coneixement", xerrada del TERMCAT a l'Hospital de Mollet del Vallès

Servei d'Assessorament Lingüístic > Sessions formatives de llengua

Xerrada i concurs sobre terminologia amb els alumnes dels instituts de la ciutat de Mollet del Vallès: Institut Aiguaviva, Institut Gallecs, Institut Mollet, Institut Vicenç Plantada i Escola Sant Gervasi.

La Fundació Sanitària Mollet, l'Ajuntament i el Servei Local de Català de Mollet (CPNL) organitzen, conjuntament amb el Centre de Terminologia de la llengua catalana (TERMCAT), la 9a xerrada sobre terminologia catalana amb el títol “Sense termes no hi ha coneixement”, a càrrec de M. Antònia Julià Berruezo, terminòloga i cap de projectes de l'àmbit biomèdic del TERMCAT. L'acte es farà en dues jornades: el dimarts 27 de febrer i el 5 de març, a l'Auditori de l'Hospital de Mollet (ronda dels Pinetons, 8, Mollet del Vallès) i en dues franges horàries: a les 9.30 h i a les 11.30 h.

Aquestes xerrades es van iniciar l'any 2013, arran de l'acord d'adhesió al Voluntariat per la llengua de la Fundació Sanitària Mollet, amb la col·laboració del Centre de Terminologia de la llengua catalana, amb la voluntat d'apropar els recursos que ofereix el seu web, sobretot a l'alumnat de batxillerat del municipi, per donar eines útils en els treballs de recerca, per exemple, però també per als docents i per al públic en general, per treure profit dels recursos que la xarxa ens proporciona.

Des de l’any 2017, el TERMCAT fa arribar als centres docents participants de Mollet activitats prèvies per treballar a classe i proposa que l’alumnat sigui creador de termes i participi en un concurs de creació de neologismes. D’entre les propostes, els tutors n’han de fer una tria. Els resultats es comparteixen i es comenten a la xerrada.

Tot i això, qualsevol persona interessada pot venir en qualsevol de les dues dates, tant a la sessió de les 9.30 h com a la de les 11.30 h. L’acte és obert a tothom.

Auditori de l'Hospital de Mollet del Vallès. Ronda dels Pinetons, 8
Mollet del Vallès

A les 09.30 h

Vols compartir aquest acte?