Exposició "17 raons per parlar català" a Vilanova del Camí

Ús professional > Accions de sensibilització

L'exposició fotogràfica "17 raons per parlar català" recull el testimoni de 17 persones de diferents àmbits de la societat igualadina que, tot i que van néixer fora de Catalunya, han adoptat el català com a llengua d'ús habitual. Aquestes persones ens demanen que els parlem en català, que defugim prejudicis i que evitem el costum de canviar de llengua amb qui pensem que és foraster.

Ens animen a transmetre i preservar la llengua, a parlar català amb normalitat, per tal que tothom, independentment de la seva procedència, pugui comunicar-se en aquesta llengua.

La mostra ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'Agrupació Fotogràfica Igualadina, que ha fet les fotografies en diferents escenaris singulars de la ciutat als disset testimonis de la mostra, molts dels quals han fet cursos de català o han sigut participants del Voluntariat per la llengua al Servei Local de Català d'Igualada. Aquestes 17 persones són el testimoni viu que una llengua no és únicament un codi de comunicació, sinó també una cultura i una identitat.

L'exposició es podrà visitar des de l’11 fins al 27 d'octubre a la Biblioteca de Vilanova del Camí.

Hi ha moltes raons per parlar català. Ens ajudes a trobar-ne més?

       Parlem la llengua catalana. Parlem-la amb tothom. Compartim-la!

 

Centre Can Papasseit, carrer de la Verge de Núria, 1
Vilanova del Camí

Vols compartir aquest acte?