El Documental del Mes a Llorenç del Penedès i Tarragona: "Memòries del tsunami"

Oci en català > Cinema en català

Sinopsi: El trauma provocat pel tsunami que va succeir un terratrèmol l'any 2011 al Japó és ben viu en els supervivents, que van perdre els seus éssers estimats de manera tan tràgica i devastadora. L'intent d'evitar que una catàstrofe com aquella es pugui repetir s'està materialitzant amb la construcció d'un espigó de 400 km que bloquejarà completament l'obertura al mar dels pobles de la costa de Tohoku.

Però la reconstrucció de les vides dels habitants de la regió és més complexa que la construcció d'un mur davant del mar. Molts testimonis mantenen la creença que els esperits de les víctimes segueixen presents, fins al punt que es converteixen en reals. El documental transita per un recorregut misteriós i poètic en què conflueixen el món visible i l'invisible, a mig camí entre la vida i la mort.

Hélène Robert i Jeremy Perrin codiregeixen aquesta producció francesa de l'any 2019. Ella ha explorat, a través de la seva obra visual, diversos àmbits de la vida real, com els guàrdies de presons, les verges consagrades i els caçadors corsos. Ell va realitzar un estudi de Porto a través de les seves llegendes d'animals a la seva primera pel·lícula A praga - La plaie.

  • Llorenç del Penedès, presencialment el 2 d’abril a les 19.30 h, al Centre. Preu entrada: 5 euros.
  • Tarragona, virtualment del 14 al 28 d’abril al web de la Biblioteca Pública, i presencialment el 25 d’abril  a les 19 h al Departament de Cultura de la Generalitat (Major, 14). Entrada lliure.

2019

68 min.

França

Japonès

Subtítols: català, castellà i anglès

Tarragona i Llorenç del Penedès

A les 19.00 h

Enllaços relacionats

Vols compartir aquest acte?