Ensenya'm la llengua, el programa de l'Oficina de Català a Ràdio Montmeló

Difusió > Espais lingüístics als mitjans > Ràdio

Ràdio Montmeló va avançant i abans d'acabar l'any haurà ampliat la programació gràcies al poble, a totes les oients i a tothom qui opti per tenir aquest mitjà com a companyia del el dia a dia.

Ensenya'm la llengua està dividit en 5 blocs:

  • Anar a pams: un espai breu que ens informarà sobre el mes en què ens trobem, la nostra cultura popular es regeix pel temps i cada mes hi ha una festa a celebrar, una tradició, un fet a recordar.
  • Quatre coses ben dites: l'Oficina de Català de Montmeló informarà mensualment de les activitats que faci, ja siguin cursos, sortides, xerrades, voluntariat lingüístic, assessorament...
  • Ser de bona pasta: aquest bloc pretén que el poble parli sobre la llengua, els montmelonins i montmelonines són de bona pasta i està bé que opinin sobre l'evolució del català. Cada mes hi haurà un grup, una classe, una entitat, un perfil de gent diferent que dirà la seva sobre l'evolució de la nostra llengua.
  • Deixar sense paraules: és l'apartat del programa 100% de llengua perquè volem parlar sobre les paraules, paraules de tota mena, ja siguin insults, cultismes o barbarismes, paraules boniques, llargues, anglicismes, manlleus, paraules antigues o sortides del forn del Termcat,... volem conèixer tantes paraules com siguin possibles i que els oients també hi col·laborin a enriquir el bagatge.
  • Ballar al so que toquen: la música ens uneix, ens agermana, ens acosta els uns als altres per compartir moments, records, situacions, anècdotes... i en català tenim una gran quantitat de grups amb les seves cançons per descobrir.

Confiem que el programa aporti una pinzellada de distracció, de cultura, de diversió, en resum, un xic d'atenció vers la llengua i sobretot que us faci estar pendents de tot el que escolteu.

c. Nou, 34
Montmeló

Vols compartir aquest acte?