No visualitzes correctament aquest correu? Llegeix-lo al nostre web.  
Consorci per a la Normalització Lingüística

Coses 26

Butlletí informatiu del CNL Vallès Occidental 3

26 Març de 2017 Edicions anteriors Segueix-nos per Twitter Facebook

Coses d'ara

Pujar

Matrícula als cursos de català del tercer trimestre

Durant el mes de març es pot fer la matrícula als cursos de català per a adults del tercer trimestre del curs 2016-17. Podeu consultar l'oferta de cursos per nivells i per poblacions o a partir del cercador. Si no trobeu l'horari adequat a la vostra disponibilitat, pregunteu-nos per l'oferta de cursos en línia. La matrícula es farà en l'horari habitual d'atenció al públic de cada servei

Algunes de les novetats són un curs de nivell bàsic 1 a Cerdanyola (dimarts i dijous de 10 a 12 h), Montcada (dilluns i dimecres de 19 a 21 h) i Ripollet (divendres de 9 a 12 h d'abril a juliol) i un elemental 1 a Cerdanyola (dimarts i dijous de 10 a 12 h). Pel que fa a cursos especialitzats, es farà un curs de Reforç d'ortografia a Cerdanyola (dimecres de 19 a 20.45 h) i a Sant Cugat (dimarts d'11.30 a 13.30 h), un d'Escriptura creativa a Cerdanyola (dimarts de 17 a 19 h) i un d'Escriptura eficaç a Sant Cugat (dijous d'11.30 a 13.30 h).

Matrícula als cursos de català del tercer trimestre

Coses de tothom

Pujar

Estrenem nova pàgina web 'Català i empresa'

Des d'aquest mes de març, ja podeu consultar el nou format de pàgina web amb tots els serveis que oferim a les empreses perquè incorporin o millorin l'ús del català en la seva activitat diària: formació a mida, consultoria i auditoria lingüística, correccions i traduccions, etc.

A més, si voleu rebre el butlletí Llengua i empresa, amb informacions lingüístiques d'actualitat sobre el sector socioeconòmic, us hi podeu subscriure directament o demanar-nos informació.

Estrenem nova pàgina web 'Català i empresa'

Llengua materna, poesia i altres activitats de llengua i cultura

A més de formentar el coneixement del català, un dels nostres objectius és vincular els alumnes amb la cultura catalana i oferir-vos espais reals on pugueu posar en pràctica el que apreneu a les aules. És per això que cada any organitzem activitats per commemorar el Dia Internacional de la Llengua Materna, el Dia Mundial de la Poesia, Sant Jordi, l'Any literari, entre d'altres. 

Aquí podeu consultar un breu resum de les activitats per difondre les llengües maternes dels nostres alumnes que hem organitzat des dels diferents serveis. Enguany ens hem centrat en les cançons d'infantesa.

Presteu atenció a la nostra agenda web o a les xarxes socials on trobareu informació sobre totes le activitats que organitzem.

Llengua materna, poesia i altres activitats de llengua i cultura

Coses de VxL

Pujar

Vols formar part d'una parella lingüística?

Voluntariat per la llengua és un programa que funciona durant tot l'any. Sempre que hi ha persones voluntàries i aprenentes disposades a trobar-se 1 hora a la setmana per conversar en català, es gestionen parelles lingüístiques. No obstant això, durant els mesos de març i abril algunes poblacions del CNL Vallès Occidental 3 organitzaran properament actes de formació de parelles lingüístiques, com és el cas de Montcada, el 22 de març a les 10.30 h a la Casa de la Vila, i Sant Cugat, el 28 de març a les 19 h, a la Casa de Cultura.

A Cerdanyola el 7 de març i s'hi van constituir 45 parelles lingüístiques.

Si voleu formar part del programa, us podeu apuntar al servei local de català de lavostra població, al web o a les urnes que trobareu a les biblioteques.

Vols formar part d'una parella lingüística?

352 parelles lingüístiques: bon balanç del 2016

Les dades oficials a final d'any són positives per al Voluntariat per la llengua del nostre centre. Un total de 352 parelles lingüístiques s'han anat trobant una hora a la setmana, durant 10 setmanes, a les sis poblacions del Centre de Normalització Lingüística Vallès Occidental 3.

Des d'aquí volem donar les gràcies a tots els participants (tant a les persones voluntàries com a les aprenentes) que fan possible que l'ús social del català creixi dia rere dia al nostre territori.

352 parelles lingüístiques: bon balanç del 2016

Novetat: Ara, VxL també virtual!

Voluntariat per la llengua (VxL) posa en marxa la modalitat virtual per afavorir que les persones que no poden trobar-se de manera presencial amb la seva parella lingüística ho puguin fer a través de videoconferència

Per participar-hi com a voluntari o com a aprenent, cal ser major d'edat i inscriure's al web. A la inscripció es pot triar la modalitat virtual, presencial o ambdues.

Al nostre CNL ja hi ha 5 voluntaris lingüístics que tenen parelles virtuals. La manera de posar-los en contacte és ràpida i eficaç i els aprenents que tenen són d'arreu. Tota una experiència!

Novetat: Ara, VxL també virtual!

Coses d'aquí i d'allà

Pujar

A l'abril cada paraula val per mil

Amb la primavera posem en marxa a Ripollet i a Barberà dos concursos lingüístics als comerços d'aquestes dues poblacions amb la col·laboració d'associacons de comerciants. 

A l'abril, a Ripollet, i al maig, a Barberà, trobareu a algunes botigues cartells amb paraules en català que tenen a veure amb l'activitat de l'establiment i una breu explicació sobre què signifiquen i quin és el seu origen. Haureu d'omplir una butlleta amb les paraules que trobareu i el nom de la botiga on les heu trobades i optareu a premis molt interessants!

Properament en trobareu la informació detallada al nostre web

A l'abril cada paraula val per mil

El cinema infantil en català pren protagonisme aquesta primavera

Tots els caps de setmana del mes de març es podrà veure cinema infantil en català als cicles organitzats a Cinemes El Punt de Cerdanyola i Yelmo Cines Baricentro de Barberà. S'hi podran veure pel·lícules com VaianaOrm al Regne de la Neu, Ballerina o Trolls, entre d'altres. 

A Sant Cugat Cinesa Sant Cugat orgnaitza el cicle En família amb un apel·lícula infantil en català cada primer diumenge de mes a les 12 h fins al juliol. I, per primer cop, Yelmo Cines Sant Cugat farà un Cicle de Cinema Infantil en Català els dissabtes i diumenges a les 16 h un cop al mes de març a juny.

Els cicles de cinema en català són una iniciativa de la Generalitat de Catalunya per fer créixer l'oferta i el consum de cinema infantil en català.

 

El cinema infantil en català pren protagonisme aquesta primavera

Coses noves i cosetes

Pujar

Nou cercador d'apps en català

Coincidint amb el Mobile World Congress, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha estrenat un cercador d'apps en català.

Cercaapps és un cercador d'apps (aplicacions per a dispositius mòbils) en català que en aquest moment ja n'inclou prop de 200 i que s'anirà ampliant progressivament. 

El Departament de Cultura dona suport a diverses iniciatives de sensibilització per promoure l'oferta i el consum de productes digitals en llengua catalana.

Nou cercador d'apps en català

Lectura fàcil i audiollibres en català

Per fomentar la lectura en català, a banda dels llibres que es treballen o llegeixen a l'aula i dels clubs de lectura que organitzem habitualment, sovint amb la col·laboració de les biblioteques, hem creat al nostre blog Diari d'aula del nivell bàsic un apartat sobre lectures adaptades a nivells bàsics d'aprenentatge.

Hi trobareu gèneres molt variats d'autors clàssics i moderns. Les recomanacions van acompanyades dels formats en audiollibre.
 

Lectura fàcil i audiollibres en català

Vols compartir aquest butlletí al teu Facebook?

M'agrada

Vols compartir aquest butlletí al teu Twitter?

Tweet

Vols compartir aquest butlletí al teu Google+?

Comparteix

Us recomanem

Optimot Parla.cat

Equip de redacció

Lídia Ponsatí
 

Palmira Freixa

 

Maika García

Contacte

CNL Vallès Occidental 3
Pl. Sant Ramon, 23-24
08190 Cerdanyola del Vallès
Tel. 93 580 34 94
 

Horari d'atenció al públic

De dilluns a dijous de 10 a 13 h

i dimarts i dijous de 16.30 a 18.30 h (excepte Nadal i estiu)

Llicència de Creative Commons 2017 Consorci per a la Normalització Lingüística