Consorci per a la Normalització Lingüística

El bon treball en xarxa del CNL de Girona amb l'equip LIC del Baix Empordà per fer VxL amb mares i pares nouvinguts - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

El bon treball en xarxa del CNL de Girona amb l'equip LIC del Baix Empordà per fer VxL amb mares i pares nouvinguts


El Voluntariat per la llengua (VxL) del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Girona continua estenent el programa per implicar-hi diversos col·lectius arreu de l'ampli territori que atén.

En concret, al Baix Empordà, quatre escoles de primària de la Bisbal d'Empordà i una de Platja d'Aro han organitzat unes tertúlies de VxL adreçades a pares i mares nouvinguts, amb l'objectiu que puguin practicar la llengua i afavorir, així, la relació entre la família i l'escola. L'activitat dura 10 setmanes i es du a terme una hora a la setmana.

En el cas de la Bisbal, les tertúlies s'han posat en marxa per segon any consecutiu a les escoles Empordanet, Cor de Maria, Mas Clarà i Joan de Margarit, amb l'ajuda de persones voluntàries del VxL que s'han desplaçat als centres educatius. És un treball conjunt de les àrees d'Ensenyament i Acció Social i Ciutadania de l'Ajuntament de la Bisbal, juntament amb l'Oficina de Català de la població.

En el cas de Platja d'Aro, on s'ha posat en marxa el projecte per primer cop, hi ha participat l'escola Fanals d'Aro. En aquest cas, les sessions han estat conduïdes per la tècnica comunitària, la mediadora i la dinamitzadora comarcal del VxL.

Tant en un municipi com en l'altre, els aprenents han pogut aprendre qüestions de llengua relacionades amb l'escola i el seu entorn. D'aquesta manera han pogut presentar-se, dir quants fills tenen i què estudien, han après el lèxic del material escolar o del cos humà i les malalties més habituals en la mainada. També han conegut el sistema educatiu, el funcionament de l'escola o què és l'AMPA.

El VxL als centres educatius permet, a més, desenvolupar un bon treball en xarxa entre el CNL, les seves oficines i serveis de català i l'equip LIC (llengua, interculturalitat i cohesió social) de la comarca del Baix Empordà.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística