Consorci per a la Normalització Lingüística

El Dia Internacional de la Llengua Materna al CPNL - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL

El Dia Internacional de la Llengua Materna al CPNL


El CPNL organitza i participa en diversos actes al territori per commemorar el Dia Internacional de la Llengua Materna que se celebra el 21 de febrer. Enguany s'han fet 23 actes commemoratius en diverses poblacions Amposta, Badalona, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Barcelona, Calafell, Cardedeu, Constantí, Cunit, Esparreguera, Lleida, Martorell, Montblanc, Olot, Palamós, Sant Andreu de la Barca, Salou, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Tortosa i Valls.

El Dia Internacional de la Llengua Materna se celebra anualment des de l'any 2000 per promoure la diversitat lingüística i cultural i el multilingüisme. La data representa el dia de 1952, quan estudiants que es manifestaven en reconeixement de la seva llengua, el bangla, com a una de les dues llengües nacionals del que era el Pakistan en aquell moment, van morir a causa dels trets de la policia de Dhaka, capital actual de Bangladesh.
 

El 1999, la UNESCO va aprovar la demanda de Bangladesh de convertir aquesta festa en un dia de reconeixement internacional i, des de llavors, se celebra arreu del món amb l'objectiu de promoure la diversitat lingüística i reconèixer la llengua com un factor d'identitat cultural.

El Consorci organitza activitats per commemorar el Dia Internacional de la Llengua Materna, amb els alumnes i participants del VxL, amb la finalitat de potenciar el paper del català com a llengua d'acollida i de cohesió social, alhora que dóna a conèixer la diversitat lingüística del territori i fomenta el treball transversal amb les entitats i organismes. La tipologia d'activitats és diversa: entrevistes a l'alumnat a la ràdio, lectura de poemes, exposicions, presentacions de llibres, relats d'autobiografies lingüístiques, gravació de vídeos breus, etc.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística