No visualitzes correctament aquest correu? Llegeix-lo al nostre web.  
Consorci per a la Normalització Lingüística

Notícies del CPNL

Març de 2015

9 Març de 2015 Edicions anteriors Segueix-nos per Twitter Facebook

Novetats del CPNL

Pujar

2015, any Muntaner

2015, any Muntaner

Aquest 2015, coincidint amb el 750è aniversari del seu naixement, a Peralada, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona, especialment, i la col·laboració d'institucions i organismes d'arreu dels Països Catalans, han organitzat l'Any Muntaner, autor d'una de les quatre Grans Cròniques, una joia de la historiografia catalana medieval.

L'objectiu és difondre la figura de Muntaner i acostar-la al públic en general i impulsar la relectura de la seva obra.

Més informació

Centenari de la creació de la Xarxa de Biblioteques de la Mancomunitat

Centenari de la creació de la Xarxa de Biblioteques de la Mancomunitat

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat declarar l'any 2015 com a Any de les Biblioteques, coincidint amb el primer centenari de la creació de la Xarxa de Biblioteques Populars de la Mancomunitat de Catalunya, un projecte creat i liderat per Eugeni d'Ors per crear biblioteques arreu del territori català amb l'objectiu de fer arribar a tothom la cultura. Valls, Sallent, les Borges Blanques i Olot van ser les primeres localitats que van tenir una biblioteca d'aquest projecte gràcies al concurs que es va convocar el 1915, que volia instaurar una biblioteca popular en cada demarcació.

Més informació

Bones pràctiques

Pujar

Canal de Youtube del CPNL

Canal de Youtube del CPNL

El juny de l'any 2007, el CPNL va posar en marxa el canal de Youtube del Consorci per a la Normalització Lingüística. Aquest espai l'utilitzem per penjar-hi tot tipus de vídeos, i el fet que faci gairebé vuit anys que n'hi anem penjant, fa que el nostre Youtube sigui un bon aparador multimèdia de les activitats que fem i hem fet en els últims anys.

Més informació

El Club del joc

El Club del joc

El Club del joc és un projecte del CNL de Barcelona, que consisteix en un seguit de sessions periòdiques en les quals el participant pot practicar la conversa en català a través de la interacció i la reflexió conjunta amb d'altres membres del club a l'hora de resoldre l'estratègia per guanyar una partida d'un joc de taula. Es jugarà a jocs en què calgui desenvolupar certes habilitats comunicatives per fomentar el diàleg en llengua catalana.

Més informació

Formació i campanyes

Pujar

El Dia Internacional de la Llengua Materna al CPNL

El CPNL organitza i participa en diversos actes al territori per commemorar el Dia Internacional de la Llengua Materna que se celebra el 21 de febrer. Enguany s'han fet 23 actes commemoratius en diverses poblacions Amposta, Badalona, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Barcelona, Calafell, Cardedeu, Constantí, Cunit, Esparreguera, Lleida, Martorell, Montblanc, Olot, Palamós, Sant Andreu de la Barca, Salou, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Tortosa i Valls.

Més informació

El Dia Internacional de la Llengua Materna al CPNL

VxL

Pujar

Parelles lingüístiques a escoles i instituts: el Voluntariat per la llengua del futur, ara a l’escola Vila de Palamós

Parelles lingüístiques a escoles i instituts: el Voluntariat per la llengua del futur, ara a l’escola Vila de Palamós

El Voluntariat per la llengua dóna suport a escoles i instituts d'arreu de Catalunya (8 i 18, respectivament, durant el 2014) per tal que puguin aplicar el model de parelles lingüístiques entre l'alumnat menor d'edat que, com a tal, no pot participar encara en el programa.

Enguany, l'escola la Vila de Palamós s'ha sumat per primera vegada a la iniciativa amb la constitució de quaranta-una parelles, que van ser presentades el 10 de març i que iniciaran les converses en català entre els nens voluntaris (que parlen la llengua) i els aprenents (que necessiten practicar-la) com a part del projecte pedagògic del centre.

Més informació

"Jo sóc VxL. I tu", el concurs dels voluntaris per la llengua a les xarxes socials

Les persones que participen o han participat com a voluntàries en el programa de parelles lingüístiques Voluntariat per la llengua (VxL) podran compartir els vídeos amb el seu testimoniatge per mitjà de Twitter i Facebook del VxL fins al 23 de març.

Els premis del concurs "Jo sóc VxL. I tu?" són una estada en un alberg XANASCAT, un lector de llibres digitals i un carnet TR3SC per al primer classificat, i un carnet TR3SC per al segon, tercer, quart i cinquè classificats.

Més informació

Breus

Pujar

Voluntariat per la llengua:

Vols compartir aquest butlletí al teu Facebook?

M'agrada

Vols compartir aquest butlletí al teu Twitter?

Tweet

Vols compartir aquest butlletí al teu Google+?

Comparteix

Destaquem

Xarxes socials Concurs VxL Març 2015 Llengua i cultura
Llicència de Creative Commons 2015 Consorci per a la Normalització Lingüística