25 anys fent bategar el català

Centres


Agenda

Dijous, 19 de febrer de 2015 a les 17:30

Llengua, cultura i cohesió

Festa de la Llengua Materna a Badia del Vallès

Biblioteca Vicente Aleixandre. Av. de la Mediterrània, s/n
Badia del Vallès

El dijous 19 de febrer a partir de les 18.30 h, la Biblioteca Vicente Aleixandre de Badia del Vallès acollirà, per sisè any consecutiu, la celebració la Festa de la Llengua Materna, iniciativa que es va celebrar per primer cop a Bangladesh l'any 1953 i reconeguda per la UNESCO. S'hi podrà visitar l'exposició Català, llengua d'Europa, amb un espai dedicat a les llengües que es parlen a Badia i a les llengües de l'alumnat dels cursos de català per a adults. 

Enguany es donarà un protagonisme especial al català i es faran, entre d'altres, activitats infantils com taller de missatges electrònics en diferents llengües, taller de cal·ligrafia àrab, contacontes del món i l'Arbre de les llengües de Badia, a càrrec dels infants del projecte LECXIT.

A les 19 h, hi haurà l'acte central de dia, que s'iniciarà amb la presentació de la festa a càrrec d'Eva Menor, alcaldessa, i la intervenció de Razia Sultana, representant de la comunitat del Bangladesh a Badia i alumna dels cursos de català.

A continuació, el periodista Jordi Finestres presentarà el seu llibre El xalet de Puigcerdà, sobre la descoberta de la història de centenars d'infants orfes de la Guerra Civil espanyola que, gràcies a una organització internacional, van viure a Puigcerdà (Cerdanya), apadrinats per anglesos, australians i nord-americans com Gary Cooper, Frank Sinatra, Ingrid Bergman, Groucho Marx o la primera dama dels Estats Units, Leonor Roosevelt. Una història increïble d'acollida i solidaritat que s'ha treballat a través del club de lectura Cafè i Lletres, que organitzen trimestralment el SLC i la Biblioteca Vicente Aleixandre.

També al web de Ràdio Badia, es podran escoltar les reflexions de la taula rodona organitzada pels participants del taller de ràdio, l'alumnat dels cursos de català per a persones adultes i els participants del Voluntariat per la llengua, sobre Paco Candel i el seu llibre Els altres catalans.

Enllaços relacionats
Festa de la Llengua Materna a Badia del Vallès

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes