Consorci per a la Normalització Lingüística

El CPNL ha commemorat Joan Vinyoli i Paco Candel, amb 57 actes en 29 poblacions de Catalunya - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL - Febrer de 2015

El CPNL ha commemorat Joan Vinyoli i Paco Candel, amb 57 actes en 29 poblacions de Catalunya

Durant el 2014, el CPNL s'ha afegit a la celebració de l'Any Vinyoli, per commemorar el centenari del naixement del poeta, i ha desenvolupat el programa Paco Candel: Catalunya, un sol poble.

Per commemorar l'Any Vinyoli, organitzat per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i amb la finalitat de divulgar-ne l'obra i la figura, el CPNL, a través dels centres de normalització lingüística, ha organitzat i ha participat en 57 actes en 29 poblacions de Catalunya. Entre les activitats organitzades s'han fet lectures de poemes, clubs de lectura, tertúlies, conferències, exposicions, rutes literàries i dictats populars. En aquests actes hi han participat alumnes i participants del programa Voluntariat per la llengua.

Les xarxes socials i els espais virtuals del CPNL han estat el vehicle per difondre tant les activitats programades com la figura d'aquest insigne autor.

Vinyoli i Candel

D'altra banda, el programa Paco Candel: Catalunya, un sol poble s'ha impulsat conjuntament des dels departaments de Cultura, Ensenyament, Benestar Social i Família, el Consorci per a la Normalització Lingüística i la Fundació Paco Candel.

Paco Candel ha esdevingut una mostra fefaent de com l'ús de la llengua catalana constitueix un element clau en la cohesió social i la integració al país de les persones nouvingudes. Per aquest motiu, les institucions impulsores del programa han volgut destacar el compromís amb la llengua que va demostrar l'autor de Els altres catalans.

Així doncs, els 22 centres de normalització lingüística han difós la figura i l'obra de Paco Candel organitzant o participant en 71 actes en 29 poblacions de tot el territori.

A la pestanya Llengua i cultura del web del CPNL s'ha publicat una pàgina dedicada a Joan Vinyoli i Paco Candel on, al llarg de l'any, s'hi han recollit les activitats dels CNL relacionades amb aquestes celebracions.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística