A rodar. Lèxic de ciclisme. Pedalem en català!

Vocabularis

El lèxic ha comptat amb l'assessorament de clubs ciclistes de la comarca i amb la col·laboració del TERMCAT.

L'objectiu del lèxic és recollir un conjunt rellevant de formes catalanes pròpies de la pràctica del ciclisme amateur, i definir-les i donar-les a conèixer. Té la voluntat de convertir-se en un recurs tant per a ciclistes experimentats com per a totes aquelles persones aficionades a aquest esport, perquè el puguin practicar en català.

Aquest tercer lèxic, d'una sèrie iniciada fa uns anys amb el de futbol sala (Cinc contra cinc) i el de natació (De cap a l'aigua) dona continuïtat a l'esforç per normalitzar i consolidar la llengua catalana en l'àmbit esportiu, i hauria d'esdevenir una eina de referència per a tothom qui practica el ciclisme.

El format és el mateix que els anteriors, amb la voluntat que s’identifiquin com uns lèxics d'una mateixa col·lecció. Així, inclou una història central que incorpora termes de l'àmbit del ciclisme que no necessiten definició, perquè s'entenen pel context, un glossari amb 55 entrades amb les corresponents definicions i una il·lustració d'una bicicleta amb el nom de cadascuna de les parts. Per a l'elaboració d'aquest vocabulari, s'ha comptat amb la col·laboració de membres d'Esport Ciclista Calderí i també de clubs ciclistes de Mollet, Llinars i Sant Celoni.

CNL del Vallès Oriental

Vols compartir aquesta publicació?